NavMenu

Atletika postaje izborni predmet u svim osnovnim školama u Srbiji

Izvor: Novosti Petak, 14.02.2020. 10:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: GlebStock/shutterstock.com)Ilustracija
Atletika uskoro postaje izborni predmet u svim osnovnim školama u Srbiji. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović u utorak će potpisati ugovor o saradnji na projektu "Dečja atletika - primena savremenih programa u radu sa učenicima i atletska takmičenja u školi".

Obučeni nastavnici radili bi sa učenicima od prvog do četvrtog razreda, jer se primetilo da su se kod dece tog uzrasta pojavili razni deformiteti.

- Namera je da se kroz zabavu deca bave atletikom. Nastavnici i profesori fizičke kulture će se na obuci upoznati sa rekvizitima koje je Svetska federacija pripremila kako se mališani ne bi povredili. Moguće je vežbati i u učionici, jer se radi na spravicama koje koriste razvoju skočnosti, brzine i snage. Ovo nije uvod u treniranje atletike, već u razvoj fizičke sposobnosti, koje će doprineti đacima da se prebace u bilo koji sport ili dođu spremniji u više razrede na časove fizičkog. Jednostavno cilj nam je zdrava nacija - kaže direktor ASS Slobodan Branković.


Beograd je podržao projekat, očekuje se da opremi svih 180 osnovnih škola, a obuka profesora počela je već u Kikindi i Novom Sadu, a potom slede i ostali gradovi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.