NavMenu

U rizort Ritz Carlton Montenegro tokom 2020. planirano ulaganje od oko 40 mil EUR

Izvor: Mina Petak, 14.02.2020. 08:47
Komentari
Podeli
(Foto: Egor Lyfar/Unsplash)
Za realizaciju rizorta Ritz Carlton Montenegro, koji će u Herceg Novom graditi renomirane kompanije Northstar i Marriott, ove godine je planirana investicija od 39,62 mil EUR.

U izveštaju o realizovanim investicijama shodno odluci o davanju u dugoročni zakup zemljišta na hercegnovskom delu poluostrva Luštica za 11 meseci prošle godine, navodi se da je za realizaciju projekta u prošloj godini utrošeno 7,69 mil EUR.

Northstar, projektna kompanija, informisala je Sekretarijat za razvojne projekte krajem novembra prošle godine da će po okončanju izrade šematskog dizajna početi izradu glavnog projekta.

- Takođe, naveli su da je izrađena projektna dokumentacija za potrebe budućeg gradilišta. U međuvremenu su održali niz sastanaka u vezi sa infrastrukturnim pitanjima - navodi se u izveštaju koji je u skupštinskoj proceduri.

Projekat Montrose je, nakon ozvaničenja saradnje sa renomiranim brendom Marriott krajem jula prošle godine, dobio zvaničan naziv Ritz Carlton Montenegro. Time se investitor obavezao na garanciju od 30 mil EUR da će projekat biti završen u dogovorenim rokovima, kao i krovnom garancijom od 120 mil EUR.

Lokacija na rtu Dobreč zakupljena je još 2009. godine, prva ulaganja su usledila tri godine kasnije, a prema ugovoru u prvu fazu treba da bude uloženo najmanje 80 miliona, dok investicioni plan iznosi 210 mil EUR.

Premijer Duško Marković sastao se sredinom septembra prošle godine sa predstavnicima Northstara, koji su saopštili da pripreme za gradnju rizorta teku zadovoljavajućom dinamikom, da će hotelski operator biti renomirana svetska hotelska kompanija Marriott, te da su obezbedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova, Ritz Carlton.

Rizort Ritz Carlton Montenegro biće hotel od 300 jedinica, mešovitog modela poslovanja, sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana.

Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila, kao i četiri restorana, bude završena na leto 2023. godine.

Na sastanku se razgovaralo i o uspostavljanju Marriott akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i veština za rad u turizmu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.