NavMenu

U Bugojnu se pravi obuća i pancerice svetskih brendova - Prevent Step planira i rast proizvodnje

Izvor: eKapija Petak, 14.02.2020. 08:28
Komentari
Podeli
(Foto: Prevent step)
Prevent Step Bugojno je u 2019. pokrenuo saradnju sa poznatim brendom skijaške opreme Nordica, i postao jedan od strateških dobavljača za ovog kupca. Takođe, ova kompanija je krajem iste godine pokrenula i saradnju sa jednim od vodećih i proizvođača čizama za sneg - Moon Boot.

Kako je za eKapiju rekla direktorka Prevent Stepa Alma Kiblić, samo tokom prošle godine proizveli su više od 75.000 pari pancerica Nordica, a u planu je i proširenje proizvodnje.

- Na ovaj način pravimo iskorak u oblasti proizvodnje obuće u BiH, i stičemo znanja i veštine koje će nam pomoći u daljem širenju proizvodnog asortimana i otvaranju novih tržišta - istakla je Kibilić.

Godišnja proizvodnja za brend Moon Boot iznosi 85.000 pari čizama. Osim redovne kolekcije za Moon Boot, planirano je i proširenje saradnje na "limited edition" kolekcijama.

- Konkretno, reč je o proizvodnji "high fashion" čizama za neke od eksluzivnih brendova sa kojima Moon Boot sarađuje - dodaje Kibilić.
(Foto: Prevent step)
Ukupni kapacitet fabrike sa 300 zaposlenih je oko 2.000 pari dnevno. Osim navedenih brendova, Prevent sarađuje i sa drugim velikim imenima u svetu mode.

- Tu pre svega ističemo žensku kolekciju sportske i klasične obuće za Yves Saint Laurent, Alexander McQueen i Golden Goose. Saradnja sa ovakvim premijum brendovima potvrda su našeg kvaliteta i mogućnosti da odgovorimo na visoke standard modne industrije - ističe direktorica Prevent Stepa i dodaje da većina materijala koje koriste u proizvodnji dolazi iz Italije.



U planu proizvodnja vlastite obuće

Kiblić nam kaže da će u Prevent Stepu nastaviti da prate tokove na tržištu i da ulaže u jačanje internih procesa, kako bi dugoročno mogli da razviju vlastitu kolekciju.

- Prevent Step se u kratkom roku pozicionirao među strateške dobavljače obuće za neke od vodećih modnih brendova. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno visok nivo kvaliteta proizvoda koji zadovoljavaju zahtevne standarde u oblasti proizvodnje obuće - kaže Alma Kiblić, direktorka Prevent Stepa.

S. Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.