NavMenu

Konačno potpisan Ugovor o završetku petlje Batajnica - Početak radova za nekoliko dana

Izvor: Tanjug Četvrtak, 13.02.2020. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor o završetku petlje Batajnica, investicije vredne 9,6 mil EUR, potpisan je danas u opštini Zemun. Ugovor su potpisali su v. d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić i direktor ogranka za građevinske poslove firme Strabag Dragan Ršumović.

Projekat izgradnje petlje Batajnica finansiran je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a obuhvata izgradnju saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije, kao i saobraćajnu signalizaciju.

Izgradnja saobraćajnica omogućiće povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na kompletiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine.

Projekat obuhvata saobraćajnice u okviru kompleksa petlje Batajnica i to deo Batajničkog bulevara do raskrsnice veznog puta sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem, saobraćajnicu prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta-blizanca, lokalni put 1 i lokalni put 3.

Na e-portalu EBRD je 23. decembra 2019. godine obavljeno elektronsko otvaranje ponuda za izbor izvođača radova za završetak izgradnje petlje Batajnica.

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić kaže da je njena izgradnja važna ne samo za stanovnike Batajnice, nego i brojne investitore u neposrednoj industrijskoj zoni.

Posle potpisivanja ugovora za taj projekat, Matić je novinarima rekao da je iz razgovora sa predstavnicima Koridora Srbije i firme Strabag dobio informaciju da će radovi početi za nekoliko dana.

Kako se navodi u saopštenju, Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku kalendarske 2020. godine

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.