NavMenu

Bivši gradski arhitekta Bobić: Prva linija metroa ide niotkuda nigde

Izvor: N1 Sreda, 12.02.2020. 15:33
Komentari
Podeli
Đorđe Bobić (Foto: YouTube/screenshot)Đorđe Bobić
Na novi plan, koji predviđa izgradnju metroa od Makiša do Ade Huje, a potom i do Mirijeva, stručna javnost uputila je nekoliko zamerki, a bivši gradski arhitekta Đorđe Bobić navodi da je glavna ta što zaobilazi centar grada i prolazi kroz nenaseljena područja.

- Bolje se prodaje kvadratni metar kada je blizu metro, nego kada ga nema i tom prilikom je zanemaren Grad. Zanemareni su građani, jer je ta prva linija koja je po starom pojektu, pre pedeset godina, bila locirana, polazila je koz centar grada, preko Slavije, pa pored Kliničkog centra, pa Prokop, pa je išla dalje ka Petlovom brdu i naseljenim zonama Beograda. Sada je to promenjeno i ona sada ide - kako sam ja jednom to rekao - niotkuda nigde - rekao je nekadašnji gradski arhitekta Đorđe Bobić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.