NavMenu

Agro Belgrade 2020 - Traktori za voćare i vinogradare zainteresovali kupce (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 05.02.2020. 15:27
Komentari
Podeli
Jedan do najpopularnijih modela na sajmu (Foto: Aleksandra Kekić)Jedan do najpopularnijih modela na sajmu
Poljoprivredna mehanizacija, koja je uvek atraktivna, privukla je veliku pažnju posetilaca i na prvom specijalizovanom sajmu za voćare, vinogradare i povrtare u Beogradu, Agro Belgrade 2020.

U Hali 1 posetioci su mogli da vide mašine najvećih zastupnika poznatih brendova u Srbiji, ali i da se upoznaju sa onim što nudi domaća privreda. Fokus je bio na mehanizaciji koja je namenjena za manje obradive površine, ali i za manja gazdinstva.

Da je nedavno raspisan konkurs za kupovinu traktora do 60 kW bio podsticajan, potvrđuju i izlagači.

- Imamo dosta upita za prodaju, na koje smo odgovorili i uputili kupce na naše distributivne centre, pa posle sajma očekujemo informaciju koliko je traktora prodato - kaže Dragan Galečić, menadžer prodaje i marketinga u IMT-u.

Ova kompanija predstavila je deo svog proizvodnog programa u kategoriji traktora do 60 kW, koji su namenjeni manjim poljoprivrednim gazdinstvima.

- Na ovom sajmu je prikazno nekoliko IMT i Tafe modela. Za 2020. godinu planiramo da proširimo portfolio sa novim modelima traktora, koje ćemo predstaviti na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kao i novitete kada je u pitanju proces sklapanja trakotra - rekao je Galečić.

Posetiocima je traktor, kao novi segment, predstavila i kompanija Agrimatco, a reč je o indijskom brendu Farmtrac.

- Izloženi traktor ima 26 "konja" i jako je interesantan, jer je cenovno najjeftiniji u svojoj kategoriji. Ima prednju i zadnju vuču, a može biti i sa i bez kabine. Sredinom ove godine ćemo imati i sve odgovarajuće priključne mašine za tu kategoriju, kao što su male freze, mali plugovi za vinogradare i voćare, koji na malom prostoru i mogu kvalitetno da obave radove - kaže za eKapiju menadžer za ratarska semena Alfred Nemet.
Traktor od 26 konjskih snaga (Foto: Aleksandra Kekić)Traktor od 26 konjskih snaga

Kompanija Dani iz Merošine, specijaizovana za voćarstvo i vinogradarstvo, pod jedan krov je stavila svoju raznoliku ponudu. Tako su predstavili traktor, ali i frezu pipalicu za vinogadarstvo, daljinsku kosačicu, koja je, osim vinogradarsko-voćarske potrebe i za komunalne upotrebe, a posebno namenjena uzgoju borovnice.


- Izložili smo i Campagnola tresače za borovnicu, šljivu, višnju, kao i sve vrtse makaza istog brenda. Tu je i zaštite za biljke, atomizeri, viljuškari kao priključna mehanizacija, zaštitna oprema i fitosanitarna zaštita za poljoprivrednika - rekao je Dejan Petrović, menadžer prodaje firma Dani.

Pročitajte i priče o navodnjavanju i pakovanju.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Agro Belgrade sajam - Poljomehanizacija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.