NavMenu

Niška Banja dobija Avantura park sa motivima slovenske mitologije (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 05.02.2020. 15:42
Komentari
Podeli
Projektovani izgled Avantura parka (Foto: KLERP)Projektovani izgled Avantura parka
Niška Banja mogla bi da dobije Avantura park. Za gradnju nove turističke atrakcije, Grad Niš i Opština Niška Banja su, preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), konkurisali kod Ministarstva privrede.

- Na području GO Niške Banja nalazi se prostor sa ogromnim potencijalom u smislu razvoja sportsko rekreativne turističke ponude. U neposrednoj blizini Niške Banje nalazi se i veći broj terena za bavljenje ekstremnim sportovima – paraglajdingom, sportskim penjanjem, alpinizmom, kajakom na brzim vodama, raftingom, vožnjom džipovima i brdskim biciklizmom. S obzirom na to da područje nema sadržaja zabavnog tipa zamišljeno je da se lokacija koja ima veliki potencijal razvija tako da korisnicima pruža mogućnost da svoje vreme kvalitetno iskoriste u prirodi - kažu iz KLERP-a za eKapiju.

Zabavni park ležao bi na motivima slovenske mitologije, a svi sadržaji bili bi zamišljeni i izgrađeni od prirodnih materijala kao što su drvo, kamen.

U okviru prve faze planirana je izgradnja pet zona, na dva nivoa. Tu bi se našlo 38 prepreka, veštačka stena, zip lajn. Za drugu fazu planiran je mini zoo vrt, mini zip lajn, neki vid Hobit sela za decu, podni šah, amfiteatar.

Vrednost projekta je oko 40,5 miliona dinara, od toga 60% bez PDV-a finansira Ministarstvo privrede, a 40% bez PDV-a finansira Grad Niš i celokupan iznos PDV-a pada na teret grada.

I. Milovanović
Fotogalerija
Avantura park u Niškoj Banji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.