NavMenu

Kuršumlijskoj banji vraća se stari sjaj - Planinka ulaže 12 mil EUR u kompleks Žubor, prvi gosti 2021.

Izvor: eKapija Petak, 31.01.2020. 08:53
Komentari
Podeli
Planirani izgled hotela Žubor (Foto: Republička direkcija za imovinu)Planirani izgled hotela Žubor
Potpisivanjem ugovora o prodaji kompleksa Kuršumlijske banje između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, Fonda PIO i kompanije A.D. Planinka, ova banja je i zvanično u vlasništvu kuršumlijskog preduzeća Planinka.

Hotel Žubor u Kuršumlijskoj banji, zauzima površinu od oko 16.000 m2 sa pratećim objektima i 95.902 m2, prodat je za nešto više od 1.416.000 EUR. Kućica za termalni izvor u Kuršumlijskoj banji nije bila predmet prodaje, već je način korišćenja termalnog izvora regulisan po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknada u skladu sa Zakonom za korišćenje javnih dobara.

Generani direktor Planinke Radovan Raičević, istakao je da će se u revitalizaciju banje krenuti odmah.

- Projekti su spremni, a uložiće se više od 12 mil EUR, dogradiće se još jedan sprat i Kuršumlijska banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021. godine. Određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj banji kako bi bili spremni da počnu da funcionišu u hotelu Žubor čim se za to steknu uslovi - rekao je Raičević.

Hotel Žubor u Kuršumlijskoj banji (Foto: Republička direkcija za imovinu)Hotel Žubor u Kuršumlijskoj banji

Prema rečima generalnog direktora, posao u Žuboru će dobiti stotinak radnika.

Komisija Direkcije za imovinu Republike Srbije donela je u avgustu odluku o prodaji Kuršumlijske banje preduzeću A.D. Planinka, koja i u obližnjoj Lukovskoj banji gradi novi, savremeni hotel sa oko 200 ležajeva, koji će koštati gotovo 8 mil EUR, a trebalo bi da bude završen do 2020.

Podsetimo, u vlasništvu Planinke je i Prolom banja, čiji su smeštajni kapaciteti tokom sezone redovno popunjeni. Osim hotela, gostima je na raspolaganju i Wellness centar koji se prostire na više od 2.000 m2 i 3 nivoa sa mnogobrojnim sadržajima za opuštanje: otvoreno-zatvoreni bazen, saune, Prolom more – bazen punjen jedinstvenom Prolom vodom i morskom solju, parna kupatila, kneipp staza, slane sobe, teretana, fitnes sala, sala za zabavu, kozmetički tretmani, wellness masaže...

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.