NavMenu

Novi Kumodraž čeka investitore - Na 110 ha u planu gradnja 4.317 stanova, 4 vrtića, 3 škole, doma zdravlja, sportskog centra...

Izvor: eKapija Utorak, 28.01.2020. 17:27
Komentari
Podeli
(Foto: Urbanistički zavod Beograda/printscreen PDR)
Iznad naselja Kumodraž 2 mogao bi na nikne novi Kumodraž, naselje na 110,18 hektara sa planiranim brojem od 12.952 stanovnika, 4.317 stanova, 4 vrtića, dve osnovne i jednom srednjom školom, domom zdravlja, centrom kulture i sportskim centrom.

Za to je urbanističku podlogu dala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, po čijem je nalogu napravljen Nacrt plana detaljne regulacije dela naselja Kumodraž.

Ovaj dokument, koji se nalazi na javnom uvidu do 20. februara, obuhvata područje koje se delom nalazi na opštini Voždovac, a delom na opštini Zvezdara, na prostoru između naselja Kumodraž 2, Braće Jerković 2 i Veliki Mokri Lug. Graniči se sa Kumodraž selom, naseljem Padina i saobraćajnicama Stari vinogradi i Stražarska kosa.

Planom je predviđena gradnja stambenih zona, odnosno sanacija neplanski građenih objekata i gradnja novih kompleksa, a gradiće se i komercijalni sardžaji i mešoviti gradski centri.

Novo naselje imaće i park na 13.313 m2 i zaštitni zeleni pojas.

U dokumentu je navedeno da se planira i gradnja 4 vrtića, površine 6.388 m2, 5.580 m2, 6.363 m2 i 5.173 m2 i dva depandansa predškolskih ustanova.

Gradiće se i dve osnovne škole površine oko 2,36 ha, odnosno 1,70 ha, kao i jedna srednja na 1,12 ha.

U planu je i izgradnja jednog objekta za ustanovu primarne zdravstvene zaštite i jednog kulturnog centra, a oba objekta će se prostirati 0,6 hektara.


Planiran je sportsko-rekreativni kompleks, površine oko 1,3 ha, u okviru kojeg su planirani sportska sala, zatvoreni bazen, tereni za košarku, odbojku, mali fudbal, rukomet, tenis, otvorena teretana, trim i biciklističke staze i sportski poligoni.

U planu je i potpuno nova mreža saobraćajnica, gradnja sekundarne fekalne kanalizacione i sekundarne atmosferske kanalizacione mreže, trafostanica, pristupnih TK mreža, 4 toplovoda, 3 čelična distributivna gasovoda, merno-regulacione stanice i niskopritisne polietilenske gasne mreže.

Nacrt plana detaljne regulacije izradio je Urbanistički zavod Beograda.

B. Petrović

Tagovi:
Kumodraž
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.