NavMenu

Prvi Samit žena lidera okupiće više od 200 učesnica u Vrdniku

Izvor: Tanjug Utorak, 28.01.2020. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)Ilustracija
Prvi Samit žena lidera, koji će okupiti više od 200 preduzetnica, predstavnica institucija, ministarstava, fondova i poslovnih asocijacija, biće održan 28. i 29. februara u Vrdniku, a u Privrednoj komori Srbije kažu da je cilj tog skupa ekonomsko osnaživanje žena i unapređenje ženskog preduzetništva u Srbiji.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić rekla je na konferenciji za novinare da PKS snažno podržava preduzetništvo sa posebnim akcentom na žensko preduzetništvo, za koje kaže da predstavlja snažan resurs novog zapošljavanja.

- Zato smo formirali i Sekciju za žensko preduzetništvo koja okuplja veliki broj članica i svakoga dana je sve veće interesovanje - navela je Simanićeva.

Kako je rekla, kroz rad Sekcije preduzetnice imaju mogućnost da pokreću inicijative za izmene i dopune određenih zakonskih rešenja i da daju predloge za unapređenje ambijenta poslovanja, a PKS organizuje za njih B2B sastanke, edukacije, radionice, ali i veliki broj događaja gde se preduzetnice umrežavaju i razmenjuju kontakte.

Predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo, modna kreatorka i preduzetnica, Suzana Perić kaže da su stalne aktivnosti Sekcije umrežavanje žena preduzetnica, održavanje besplatnih radionica i saradnja sa drugim asocijacijama.


Potpredsednica Sekcije za žensko preduzetništvo Danijela Golić rekla je da će žene lideri na dvodnevnoj konferenciji u Vrdniku imati priliku da učestvuju u velikom broju predavanja, na panelima i razgovorima.

Najavila je da će prvog dana skupa žene iz binzisa podeliti tajne svog uspeha i predstaviti svoje uspešne poslove, ali i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Preduzetnice će imati priliku da se upoznaju sa mogućim izvorima finansiranja, a Golićeva kaže da će biti predstavljeni programi za finansiranje EBRD-a, Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije i predavanje na temu EU projekata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.