NavMenu

Japanska banka za međunarodnu saradnju razmatra otvaranje investicionog fonda u Srbiji

Izvor: Tanjug Petak, 24.01.2020. 08:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Davosu, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, s predsednikom Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadašijem Maedom, s kojim je razgovarala o otvaranju investicionog fonda te banke u Srbiji.

- Dobar i konkretan sastanak s Maedom, nastavljamo razgovore o prisustvu Japanske banke za međunarodnu saradnju u Srbiji i on je potvrdio da će posetiti Srbiju do kraja godine - rekla je juče Brnabićeva novinarima u Davosu.

Do njegove posete Srbiji, dodala je, srpski i japanski timovi razgovaraće o tome kako Japanska banka za međunarodnu saradnju može da otvori investicioni fond u Srbiji, a posebno u oblasti inovacija i start up kompanija, kao i o tome kako taj fond može da sarađuje s domaćim Fondom za nauku.

- Dakle, to su bili konkretni razgovori, oko konkretnih inicijativa, koje će se, nadam se, potvrditi prilikom njegove posete Srbiji - rekla je premijerka.

Podsetila je i da su 27. novembra 2019. ministarstva finansija dve zemlje potpisala Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja između Srbije i Japana, što, kako je ocenila, "otvara još šira vrata" za bolju ekonomsku saradnju i više japanskih investicija u Srbiji.

- To je i do sada bilo jako uspešno, jer mi u Srbiji imamo japanske kompanije - Yazaki, Japan Tobacco International... Maeda je potvrdio da je nakon našeg sastanka u Tokiju komunicirao sa svim ovim kompanijama da i Japanska banka pruži podršku ovim investicijama u Srbiji - rekla je Brnabićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.