NavMenu

Japanci uveli obavezno spavanje na poslu

Izvor: Nezavisne novine Sreda, 22.01.2020. 19:30
Komentari
Podeli
(Foto: KieferPix/shutterstock.com)
Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mestu postaje deo radnih obaveza svakog zaposlenog. Tu se ne misli da će zaposleni dobiti nekoliko minuta da sklope oči ispred svog računara, već će na raspolaganje dobiti sobu za spavanje.

Odlučili su to nakon što je novo istraživanje pokazalo da pospanost zaposlenih, koja onda utiče na radnu efikasnost, japanske kompanije godišnje košta čak 138 mlrd USD.

Zato je predlog poslodavaca i japanskog Ministarstva zdravlja da zaposleni dobiju bar pola sata za spavanje u ranom poslepodnevu. Nextbeat, japanska IT kompanija, odmah je prihvatila taj trend, pa je za svoje zaposlene odmah uspostavila dve, kako kažu, "strateške spavaće sobe".


Sobe su opremljene uređajima za blokiranje buke, krevetima i sofama, a mobilni, tableti i laptopovi su najstrože zabranjeni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.