NavMenu

Azimut yachts od danas na novoj adresi u Beogradu

Izvor: Biznis&Finansije Sreda, 22.01.2020. 11:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Omelchenko/shutterstock.com)Ilustracija
Azimut Benetti Grupa, italijanski proizvođač prestižnih jahti i brodova, od danas ima svoje zvanično predstavništvo u Beogradu.

Za ljubitelje nautike iz naše zemlje i regiona, otvaranje novog predstavništva pod imenom BM - Premium Yachting 2020 doo. Beograd, donosi priliku da poruče neko od ekskluzivnih plovila po svom ukusu direktno od predstavnika koji ima bogato iskustvo u uvozu i distribuciji premium brendova za srpsko tržište.

Na čelu kompanije koja će se posvetiti plasmanu jahti i brodova za rečnu i morsku plovidbu ekskluzivnog italijanskog proizvođača, nalazi se Ostoja Mijailović, vlasnik nekoliko kompanija i predsednik košarkaškog kluba Partizan NIS.

- Veoma sam zadovoljan potpisivanjem ugovora sa kompanijom Azimut Beneti Grupa, koja ima lidersku poziciju u Evropi i svetu. Azimut posluje po jednom od najviših svetskih standarda konstrukcije koje se primenjuju u proizvodnji brodova, koristeći tehnologiju razvijenu u sopstvenoj inovacijskoj laboratoriji (Azimut Yachts Innovation Lab). U pitanju su vrhunski modeli, najbolji na tržištu i oni garantuju nezaboravno iskustvo plovidbe. Na ovaj način, poslovni sistem na čijem sam čelu, sada je u poziciji da ponudi još širu paletu premium proizvoda našim klijentima i učestvuje u razvijanju ovog segmenta poslovanja u Srbiji. U narednom periodu planiramo dosta aktivnosti na planu promocije Azimuta u Srbiji - kazao je Mijailović.

Azimut yachts nastao je 1969. godine, kada je mladi student univerziteta Paolo Vitelli osnovao Azimut Srl i počeo da iznajmljuje jedrilice. Godine 1970. neki prestižni brendovi za jahte imenovali su kompaniju za distribuciju svojih brodova u Italiji.

Azimut je brzo proširio svoje poslovanje. Osim distribucije, počeo je dizajnirati nove jahte. U zajedničkom poduhvatu sa Amerglasom, dizajnirao je AZ 43 'Bali, masovno proizveden brod od stakloplastike, koji je odmah bio uspešan.

Kompanija je postepeno proširila svoj asortiman, fokusirajući se na donji segment tržišta - lansiranjem AZ 32 'Targa 1977. godine, "Forda T" među brodovima - kao i na gornji deo (Azimut 105 Failaka iz 1982. bio je najveća masovna jahta od fiberglasa u to vreme.

Godine 1985. Azimut je kupio Benetti. Ovaj istorijski brend, sa sedištem u Viaređu, gradio je brodove od 1873. godine, i dizajnirao koncept megajahte.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.