NavMenu

Otvoren Sajam preduzetništva u Beogradu

Izvor: Beta Četvrtak, 26.11.2009. 14:38
Komentari
Podeli

Na Beogradskom sajmu danas (26. novembar 2009. godine) su otvoreni Osmi međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza" i Sajam omladinskog preduzetništva na kojima učestvuje više od 300 domaćih i stranih izlagača.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kazao je na otvaranju Sajma "Biznis baza" da u Srbiji u sektoru malih i srednjih preduzeća radi i od toga živi oko milion ljudi.

Prema njegovim rečima, ako se izuzme finansijski sektor, 60% bruto domaćeg proizvoda (BDP) stvaraju mala i srednja preduzeća.

Dinkić je naveo da je ove godine odobreno 9.500 subvencionisanih kredita za likvidnost malim i srednjim preduzećima, u iznosu od 500 mil EUR.

- Država neće da sputava mala i srednja preduzeća, nego da im pomogne kroz smanjenje troškova poslovanja i birokratije - kazao je Dinkić i najavio da država neće povećavati poreze kako bi olakšala poslovanje privredi.

U okviru "Biznis baze", pored malih i srednjih preduzeća svoju ponudu su predstavili i veliki privredni sistemi i javni sektor, a prvi put se predstavlja i najveća međunarodna organizacija koja promoviše preduzetništvo i pomaže rad MSP u više od 40 zemalja - Evropska mreža preduzetništva.

"Biznis baza" je koncipirana tako da promomoviše MSP i preduzetništvo, kao i načine na koje tom sektoru privrede može da se pomogne.

Projekat Evropska mreža preduzetništva u Srbiji postoji od juna ove godine sa ciljem da poveća informisanost MSP o poslovanju u Evropskoj uniji, ali i da pomogne u razmeni tehnologije, kao i u direktnom povezivanju preduzetnika.

Na sajmu će, u okviru tog projekta, biti organizovano više od 150 sastanaka predstavnika prehrambene industrije regiona, uz učešće kompanija iz Hrvatske, Slovačke, Grčke, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na sajmu će se predstaviti i 78 firmi učeničkog preduzetništva i 15 firmi omladinskog preduzetništva, a predviđen je i zajednički nastup firmi iz oblasti ženskog preduzetništva.

Radno vreme sajma "Biznis baza" je od 10 do 19 sati, a cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara, za grupne posete 150 dinara, dok je cena parkinga 50 dinara na sat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.