NavMenu

Širi se Međunarodni terminal u bloku 42 na Novom Beogradu - Raspisan tender za gradnju tri poslovne zgrade

Izvor: eKapija Utorak, 21.01.2020. 15:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)Ilustracija
Parking Međunarodni terminal u bloku 42 na Novom Beogradu trebalo bi uskoro da bude proširen, a planirana je i gradnja tri nove poslovne zgrade. JKP Parking servis Beograd raspisao je tender za izgradnju objekata B, C, D – prošireni međunarodni terminal, sa uslugom izrade tehničke dokumentacije (Projekta za izvođenje i Projekta enterijera).

Objekat B je projektovan za "Službu za eksploataciju vozila" i fizički je podeljen na dve funkcionalne celine, administrativnu i operativnu, sa odvojenim ulazima.

Administrativna celina sastoji se od kancelarije za dispečera, policiju i glavnog dispečera, kancelarije za rukovodioca službe, kancelarije za tehničku sekretaricu službe, kancelarije za administrativno osoblje, kancelarije za IT službu, arhiva/server prostorije, toaleta sa odvojenim muškim i ženskim kabinama i dve tehničke prostorije. Sve prostorije su povezane hodnikom sa formiranim vetrobranom kod ulaza.

Operativna celina sastoji se od trpezarije sa kuhinjom, ostave za HTZ opremu, toaleta sa umivaonicima, garderobe sa 120 garderobnih ormana i odvojene prostorije sa tuš kabinama kojoj se pristupa iz garderobe. Prostorije su povezane hodnikom sa formiranim vetrobranom
kod ulaza.

Situacioni plan (Foto: Konkursna dokumentacija)Situacioni plan

Objekat C namenjen je servisu, pranju i održavanju vozila JKP Parking servisa i podeljen je na perionicu, radionicu, administrativni deo. U prizemlju objekta predviđena je perionica vozila u spoljašnjem natkrivenom delu objekta, kojoj je omogućen slobodan pristup sa okolnih saobraćajnica.

Radionica i servis nalaze se u zatvorenom prizemnom garažnom delu objekta sa pristupom koji se ostvaruje sa okolnih saobraćajnica kroz garažna rolo vrata.U prizemlju administrativnog dela nalaze se magacin i toalet kojima se pristupa direktno iz radionice i kancelarija sa šalterom koja poseduje pristup spolja i koja se preko stepenišnog prostora povezuje sa radionicom.

Sprat objekta nalazi se samo u admistrativnom delu dok perionica i radionica imaju duplu svetlu visinu. Spratu se pristupa preko stepeništa koje vodi u hodnik sa pristupom tehničkoj prostoriji i kancelariji. Iz kancelarije se ostvaruje pristup arhivu.

Objekat D je projektovan za potrebe carinskog pregleda kao jedinstvena funkcionalna celina sa prostorijama povezanim preko horizontalne komunikacije unutar objekta. Pristup centralnom hodniku ostvaren je preko portirnica na oba ulaza u objekat. U zapadnom delu objekta nalaze se jedna velika i dve manje kancelarije za administrativno osoblje i toaleti. U istočnom delu objekta nalaze se menjačnica, pošta sa kancelarijom i ostavom, šalter sala, toaleti, toalet za osobe sa invaliditetom, čajna kuhinja i dve tehničke prostorije.

Šalter sala, menjačnica i pošta takođe poseduju i zasebne spoljašnje ulaze na južnoj fasadi objekta.

Rok za podnošenje ponuda 19. februar 2020. godine, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Inače, Međunarodni terminal JKP Parking servis, u čijem sastavu se nalazi Carinska ispostava Terminal Beograd, nalazi se na obodu grada Beograda, na koridoru 10. Pozicioniran je na raskrsnici puteva koji spajaju Beograda, Zagreb, Budimpeštu, Skoplje, Atinu, Sofiju i Istanbul, i na površini od preko 8 ha.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.