NavMenu

VINCI Airports objavio rezultate poslovanja za 2019. godinu - Broj putnika na aerodromu Nikola Tesla veći za 9,2%

Izvor: eKapija Utorak, 21.01.2020. 09:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Drugi najveći aerodromski operater na svetu VINCI Airports, objavio je zbirne operativne rezultate svojih 46 aerodroma širom sveta.

Sa 255 miliona putnika opsluženih u 2019. godini, sa povećanjem od 5,7% u odnosu na 2018. godinu, na svim aerodromima u 12 zemalja.

Na nekoliko aerodroma kojima upravlja kompanija VINCI Airports zabeleženi su rekordni rezultati u broju putnika u 2019. godini: 50 miliona putnika na aerodromima u okviru Kansai grupe, 30 miliona putnika u Lisabonu i 6 miliona u Beogradu. Najvažniji događaj prethodne godine bila je integracija londonskog Aerodroma Getvik, u kojem je kompanija VINCI Airports 13. maja stekla većinski udeo od 50,01%, navodi se u saopštenju kompanije.

Inače, Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, postaje jedan od najdinamičnijih aerodroma u regionu, sa ukupnim porastom broja putnika od 9,2% u 2019. godini i sa povećanjem od 15,6% u četvrtom tromesečju.

Na ovako dobar rezultat, između ostalog, uticalo je i otvaranje 13 novih međunarodnih linija. Avio-kompanija Air Serbia će u 2020. godini nastaviti da obogaćuje svoju ponudu, samostalno ili putem sporazuma o zajedničkim letovima (code share).

Najavljen je i početak radova na proširenju i renoviranju beogradskog aerodroma koje će prema rečima iz kompanije VINCI početi u ovoj godini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.