NavMenu

Koji nas sve sajmovi očekuju tokom proleća ove godine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.01.2020. 08:16
Komentari
Podeli
(Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)
U susret proleću na najvećem sajamskom prostoru u regionu, mnogi od Beogradskog sajma imaju različita očekivanja, ali radi se o tome da ga nijedan ozbiljan biznismen, prodavac, kupac ili izlagač, koji drži do sebe i svog interesa u ovom delu Evrope, nipošto ne sme zaobići.

Pravi uvod u sajamsku 2020. godinu bio je, zapravo, sam kraj sajamske 2019, koja je, pokazalo se, petnaestodnevnim Novogodišnjim vašarom, odnosno, u tom trenutku, najvećim i najatraktivnijim luna-parkom na Balkanu, bila pravi magnet i za posetioce i za medije. S obzirom na obilje svečarskih dešavanja diljem Beograda, izuzetna privlačnost onih na Beogradskom sajmu bila je više nego ugodno iznenađenje. I više od toga - najšarmantnija najava predstojeće poslovne sajamske godine.

Iz obimnog godišnjeg programa sajamskih manifestacija i drugih dešavanja, što onih izvornih, iz originalne agende Beogradskog sajma, što onih kojima je Beogradski sajam suorganizator, izvršni organizator ili logistička podrška, odnosno dobar domaćin, podsetimo ovom prilikom samo na neke od onih koje slede u neposrednoj budućnosti, do kraja marta, do prvih dana kalendarskog proleća.

Tako će od 23. do 26. januara, u hali 3 Beogradskog sajma, i to kao prvo sajamsko dešavanje u 2020. godini, biti održan tradicionalni, a ove godine i jubilarni, 20. Međunarodni mini basket festival "Rajko Žižić", uz učešće takmičara i takmičarki mlađih od 12 godina.

Premijerno izdanje Međunarodnog sajma voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva, Agro Belgrade 2020, zamišljen kao vodeći regionalni sajamsko-konferencijski događaj koji će osim kompanija iz ovih oblasti okupiti i većinu poljoprivrednih zadruga iz Srbije, biće održano od 30. januara do 1. februara 2020. u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma.

Već 1-2. februara, u hali 2 Beogradskog sajma, održava se 12. Državni pčelarski sajam, sa međunarodnim učešćem, sa kompleksnim prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima.

Veliki Međunarodni sajam turizma, 42. po redu, jedan od sajamskih stubova Beogradskog sajma i najveći u ovom delu Evrope, održava se od 20. do 23. februara, u halama 1, 1A, 2A i 4 Beogradskog sajma. Zahvaljujući postignutom značaju i poslovnim dometima u ovoj ekspanzivnoj privrednoj grani Sajam turizma okuplja najrelevantnije faktore iz sektora turističkih agencija, saveza i organizacija, hotela, turističkih centara, lovnog turizma, vazduhoplovnih kompanija, međunarodnih tur-operatora iz čitavog sveta. Ove godine je zemlja-partner Egipat, a sajam se održava pod sloganom "Put pod noge".

Da sajamsko-turistički ugođaj bude potpun, u istom terminu, od 20. do 23. februara, održavaju se još dve komplementarne sajamske manifestacije.

Međunarodni sajam vina BEOWINE, 11. po redu, intenzivno promoviše i domaće vinare, vinske podrume, kuće vina, ali i regionalne i svetski poznate proizvođače i distributere vina i vinski turizam uopšte. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo. Održava se u halama 3 i 3A.

Šesnaesti Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA prilika je za predstavljanje najsavremenijih proizvoda i usluga, ali i trendova u načinu poslovanja, snabdevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata (oprema za kuhinje, restorane, barove, hotele; sigurnosni i rezervacioni sistemi, posteljina, oprema za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, oprema za bankete, radna odeća i obuća, suveniri, IT rešenja, ozvučenja i rasvete…). HORECA se održava u halama 2B i 2C.

Sajam tekstila, koji se u hali 3 Beogradskog sajma održava od 5. do 7. marta 2020, predstaviće više od 50 kompanija proizvođača tekstila, uvoznika i trgovaca iz Turske, Kine, Portugalije i Srbije. Pored najboljih tkanina, sajamski program obuhvata i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd – koja se organizuje dva puta godišnje, u ovom terminu 66. put, i to u organizaciji Kinološkog saveza Srbije, u proleće označava početak kinološke sezone u našoj zemlji. U halama 1 i 4 Beogradskog sajma, za titulu najlepšeg psa izložbe po pravilu konkuriše više od hiljadu pasa svih rasa iz celog sveta, a na CACIB-u se predstavljaju i brojni proizvođači hrane, opreme i kozmetičkih preparata za pse.

Početak "zvaničnog" prolećnog dela sezone pripada automobilskoj i moto industriji. Termin od 19. do 25. marta rezervisan je za dve sajamske priredbe namenjene vozačima i ljubiteljima točkova i brze vožnje.

Sajam automobila DDOR BG Car Show 07 je izložbeno-prodajna priredba koja okuplja uvoznike i distributere putničkih automobila i prateće industrije, delova i opreme, garažno-servisne opreme itd., sve to u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskog sajma. U okviru pratećeg programa posetiocima su na raspolaganju brojni zabavni, takmičarski i edukativni sadržaji koji afirmišu novitete u auto-industriji kroz aktivno učešće posetilaca.

Istovremeno, u hali 2C Beogradskog sajma biće održan 14. Međunarodni sajam motocikala – MOTOPASSION – specijalizovana sajamska manifestacija, koja okuplja proizvođače i uvoznike motocikala, mopeda, skutera, ATV, prateće industrije, delova i opreme, ali i afirmiše i promoviše moto sport u celini.

Uz još nekoliko ad hoc manifestacija, ovo je izvanredan uvod u "pravo proleće" koje sledi. Na izlagačima i posetiocima je da ne klonu pred ovakvim izborom i da im sajamski programi Beogradskog sajma budu i poslovna rutina i izazov. Kao i do sada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.