NavMenu

Kineski novogodišnji vašar po prvi put otvoren na Kalemegdanu - Proslava Kineske nove godine i u Novom Sadu

Izvor: eKapija Subota, 18.01.2020. 12:52
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Kineski novogdišnji vašar otvoren je na Kalemegdanu. Manifestacije posvećene Kineskoj novoj godini trajaće ove godine u Beogradu i Novom Sadu bezmalo mesec dana.

- Ove godine Novi Sad je prvi put uključen u proslavu, što je i logično, budući da najveći deo turista iz Kine dolazi u ova dva grada. Na ovaj način pridružujemo se velikim i značajnim turističkim destinacijama poput San Franciska, Londona ili Sidneja, koji godinama unazad imaju proslavu Кineske nove godine, dok u regionu time mogu da se pohvale Budimpešta i Atina. Svi se bore za veći broj kineskih turista, kojih je u Srbiji u godini za nama boravilo oko 150.000 sa 300.000 ostvarenih noćenja. Činimo sve kako bismo uspešno prezentovali Srbiju kao turističku destinaciju i očekujem da u 2020. godini stignemo do brojke od 200.000 Kineza koji su posetili Srbiju - rekao je ministar turizma Rasim Ljajić, a prenosi Beoinfo.

Ambasadorka Čen Bo podsetila je na 4.000 godina dugu istoriju proslave Kineske nove godine:

- Ovaj praznik u Kini zovemo i Festival proleća, a definitivno je pitanju najveći praznik u Kini. Kineski novogodišnji vašar se organizuje prvi put u Beogradu i nadam se da će Beograđani osetiti atmosferu Kineske nove godine. Svim našim srpskim prijateljima želim mnogo sreće u Novoj godini - rekla je Čen Bo.

Organizatori su Ambasada NR Kine i Vlada Republike Srbije, dok su sponzori manifestacije Kancelarija za kulturu i turizam provincije Šandong i Grad Beograd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.