NavMenu

Apple bi mogao da dostigne vrednost od dve hiljade milijardi dolara 2021.

Izvor: Tanjug Sreda, 15.01.2020. 09:42
Komentari
Podeli
(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrednost od dve hiljade milijardi dolara, procenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Wedbush, prenosi CNBC.

- Smatramo da Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrednost od dve hiljade milijardi dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati 'vetar u leđa' kompaniji i zamajacu njenih servisa u narednim godinama - naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije u jednoj belešci objavljenoj na NJujorškoj berzi.

Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) akcijama Apple na Volstritu, čija je 12-mesečna prognoza cene Apple hartija 350 USD po akciji. On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Apple do kraja godine dostići 400 USD, što je rast od preko 30% u odnosu na nivo od 316,96 USD na kom su zaključene u ponedeljak.


Akcije Apple su od početka 2020. godine porasle za 8,0%, pošto su lani zabeležile rast od 86%, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 mlrd USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.