NavMenu

Montenegro Airlines planira uvođenje letova do Lisabona i Istanbula

Izvor: eKapija Nedelja, 12.01.2020. 12:56
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Montenegro Airilnes pregovara o potencijalnom uvođenju redovnih letova za Lisabon i Istanbul, najavio je generalni direktor kompanije Željko Banjević.

- Kada je reč o novim destinacijama u 2020. godini, trenutno dovršavamo našu analizu i pregovore o potencijalnom uvođenju sezonskih letova za Lisabon i Istanbul. U narednom periodu, takođe, ćemo raditi na pokretanju letova ka novim destinacijama unutar Evrope, bivšeg Sovjetskog Saveza i Bliskog Istoka - rekao je Željko Banjević.

On nije precizirao da li će nove rute biti iz Podgorice ili Tivta.

Letove između Istanbula i Podgorice održava Turkish Airlines, dok letova do Lisabona još nema. U ovom trenutku, Montenegro Airlines planira da obavi letove do šesnaest destinacija. Od toga polovina letova će biti održavana tokom cele godine, a polovina će biti sezonska. U 2020. godini prevoznik će izvršiti letove na ukupno petnaest čarter destinacija.

Kako prenosi portal exyuaviation.com, Montenegro Airlines će povući svoj jedini operativni mlaznjak Fokker 100 nakon završetka letnje sezone 2020. godine.

- Plan je da imamo flotu od pet mlaznih aviona Embraer E195, dok bi šesti avion, istog ili većeg kapaciteta, tokom letnje sezone mogao da se zakupi preko ACMI-ja - napomenuo je Željko Banjević.


Avio-kompanija trenutno u svojoj floti ima pet aviona F100, od ​​kojih su četiri prizemljena, kao i tri aviona E195. Dva aviona Embraer nalaze se na operativnom najmu, koji traju do 2024. i 2025. godine.

- Pregovaraćemo o kupovini ta dva modela E195 od zakupodavaca, jer sistematski ulažemo u njih od 2008. godine - rekao je Banjević.

Avio-kompanija je ranije napomenula da će za naredno leto zakupiti dodatni mlazni avion E195.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.