NavMenu

PAMTIĆU U 2019: Martina Petrović

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.01.2020. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Lidl Srbija)
Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Godinama je bila aktivna u civilnom sektoru, najviše kroz programe koji su se bavili podrškom mladima i jačanjem kritičkog mišljenja, posle čega je karijeru nastavila u sektoru maloprodaje, baveći se prevashodno upravljanjem reputacijom.

Pitali smo Martinu Petrović šta je, po njenom mišljenju, obeležilo 2019. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

Iako bi se po tipu pitanja, ovde očekivao odgovor u pozitivnoj konotaciji, moram da podsetim da je pre samo nekoliko meseci gorela Stara planina. Da li je u pitanju ljudski nemar ili posledica vekova nagomilanog nemara čovečanstva, ili nešto treće, manje je važno od činjenice da se pitanjima zaštite i očuvanja prirode moramo baviti svakodnevno i to baš kada ništa ne gori. U suprotnom, bićemo u prilici jedino da gasimo požare. Ovo se u metaforičnom smislu vrlo lako može preneti i na segment svakodnevnog poslovanja, ali bih na ovom mestu ipak želela da ostanem dosledna i jednostavno podsetim na ovaj konkretan, tužan događaj.

PROMAŠAJ GODINE

Postoji jedna do dve emisije koje se i dalje emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom i koji ih sumiraju iz nedelje u nedelju, bilo bi suvišno da ih ponavljam.

LIČNOST GODINE

Ilon Mask (Elon Musk) svojim odlukama daje novu dinamiku svetu u kome živimo, pa je jedna od ličnosti koju je zanimljivo i vredno pratiti.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

Prvi smo maloprodavac koji je uveo dodatno, privatno zdravstveno osiguranje za sve zaposlene pod jednakim uslovima. Ovo je važno, jer predstavlja značajan korak napred generalno, u pogledu uslova rada u trgovini, a i zato što je benefit koji je pod jednakim uslovima omogućen za svih 1.800 zaposlenih, bez obzira na poziciju.


NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

Iz segmenta kojim se bavim: maloprodajom i komunikacijama – rekla bih da su to nedovoljno jaka borba i rešavanje problema sive ekonomije i podsticanje primetne jednoobraznosti uređivačkih politika medija.

ŠTA OČEKUJETE U 2020. GODINI?

Ekološke teme će se same nametnuti, a nadam se da ćemo im globalno pristupiti sa više razumevanja i poštovanja. Na mikro-nivou nam želim da se pomenuto poštovanje vrati u način komunikacije, uz jednu opštu ljubav prema čoveku i uvažavanje.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.