NavMenu

Kameron Dijaz (Cameron Diaz) - Prelepa plavuša - uspešna komedijašica

Izvor: Paun Press Četvrtak, 19.11.2009. 16:29
Komentari
Podeli

U svet filma zakoračila je 1994. glavnom ulogom u filmu "Maska", ostavljajući veoma dobar utisak kao debitant. Ulogom u filmu "Venčanje mog najboljeg prijatelja" iz 1997. godine, pored Džulije Roberts, vinula se u sam vrh holivudskih glumica i postala sinonim za prelepu plavušu - uspešnu komedijašicu

Svoju filmsku karijera američka glumica Kameron Dijaz započela je sa 22 godine kada se pojavila na audiciji za film "Maska" 1994. godine i na svoje i na iznenađenje drugih dobila glavnu ulogu, mada nije imala nikakvog prethodnog glumačkog iskustva. Zaigrala je u ovoj komediji pored Džima Kerija i nije obrukala ni sebe ni one koji su joj ovu ulogu dali. Kameron Mišel Dijaz rođena je 30. avgusta 1972. godine u San Dijegu u američkoj državi Kalifornija. Od oca Emilija Dijaza, poreklom sa Kube, i majke Bili Erl. Pohađala je "Long beach polytechnic high school". Već sa 16 godina je započela karijeru modela u prestižnoj agenciji "Elite model management". Radeći za ovu modnu agenciju i vodeće svetske modne kompanije, proputovala je ceo svet - nastupala je u Japanu, Australiji, Italiji, Francuskoj, Maroku. Snimala je reklame za vodeće svetske brendove, kao što su "Calvin Klein", "Coca-Cola", "Levi`s"...

Nakon filmskog debija u filmu "Maska" 1994. godine, pojavila se u nekoliko filmova nezavisne i niskobudžetne produkcije, poput "The last supper" (1995), "Feeling Minesota" (1995), ili "She`s the one" 1996. godine. U velikom stilu se na veliko platno vraća 1997. ulogom u filmu "Venčanje mog najboljeg prijatelja", u kome nastupa pored Džulije Roberts. Ovom ulogom se vinula u sam vrh holivudskih glumica i postala sinonim za prelepu plavušu - uspešnu komedijašicu. Nakon ovog filma glumila je u velikom filmskom hitu, romantičnoj komediji "Svi su ludi za Meri" (1998), za koji je bila po prvi put nomininovana za nagradu "Zlatni globus". Naklonost kritike je dobila i za ulogu u filmu "Biti Džon Malkovič" (1999), za koju je opet bila nominovana za "Zlatni globus", kao i za BAFTA nagradu. Godinu dana kasnije igra glavnu ulogu u "Čarlijevim anđelima", a 2001. nastupa uz Toma Kruza u "Nebu boje vanile", te daje glas princezi Fioni u popularnom animiranom filmu "Šrek". U "Bandama Njujorka" i u "Najslađem stvorenju" nastupa 2002. godine, a u nastavku "Čarlijevih anđela" - "Čarlijevi anđeli: Punom brzinom" 2003. godine. U 2004. nije glumila u igranom filmu, samo je ponovno dala glas princezi Fioni u nastavku "Šreka". Iz njene novije produkcije možemo pomenuti: "Baš kao ona" (2005), "The holiday" (2006), "The box" (2007), kao i film "My sister`s keeper" čije je snimanje završila početkom ove godine.

Kameron Dijaz je danas jedna od najplaćenijih holivudskih glumica. Ona je 2004. godine, prema knjizi "Ginisovih svetskih rekorda", sa prvog mesta liste najplaćenijih svetskih glumica svrgla Džuliju Roberts. U izdanju te knjige za 2004. godinu, Kameron je navedena kao najbolje plaćena glumica sa 42 miliona i 200 hiljada dolara koliko je zaradila 2001. godine. Kameron je samo za nastavak "Čarlijevih anđela" dobila 20 miliona dolara. Prema tradicionalnoj listi najplaćenijih glumica, koju svake godine objavljuje magazin "Hollywood reporter", Kameron je 2007. zauzela treće mesto, posle Rise Viterspun i Anđeline Džoli.

Kameron je početkom 2008. najavila da će malo da se odmori od snimanja filmova. Tridesetpetogodišnja glumica je za magazin "W" rekla da namerava više vremena da posveti sebi, stvarima koje voli i ljudima koji su joj bitni. Kada već pominjemo ljude koji su joj bitni, možemo reći da je Kameron sa video producentom Karlosom Dela Tore bila u vezi do 1995. godine. Potom je dve godine provela sa Metom Dilenom, partnerom iz jednog od niskobudžetnih filmova. Od 1999. do 2003. u ljubavi je bila sa glumcem Džaredom Letoom. Utehu je zatim našla sa pevačem i bivšim članom grupe NSYNC Džastinom Timberlejkom, sa kojim se razišla 2006. godine. U poslednje vreme su je povezivali sa glumcem Bredlijem Kuperom, iluzionistom Krisom Endželom i surferom Keli Slejterom, ali ona kaže da je slobodna, da hoće malo da se odmori od muškaraca, odnosno da skorijih dana ne namerava u novu vezu da ulazi.

O ovim svojim ?slobodarskim" namerama, Kameron je pričala za britanski marazin "GQ" za koji se početkom 2008. slikala i pokazala svoje atribute u koje muškarci gledaju otvorenih usta i raširenih očiju, a žene se pitaju da li su samo geni zaslužni za besprekoran izgled tridesetpetogodišnje glumice. Ova plavuša, kubanskog porekla, na fotografijama je pokazala da joj oskudni kupaći kostimi odlično stoji. Izgleda poput pravog top-modela i odlično nosi svoje godine. Osim dugih nogu, otkrila je i da uživa u tome što je slobodna: "Volim muškarce, potpuno sam luda za njima i to se nije promenilo još od mladih dana. Volim svoj život. Ne stidim se da budem srećna. Ljudi dosta godina provedu razmišljajući o crnim stvarima i to ih uništava. Treba biti srećan. Da želim biti u vezi, mogla bih, ali sada nisam spremna. Uzela sam kratki predah od muškaraca", kazala je tom prilikom Kameron.

Kameron Dijaz ne samo da je priroda obdarila nesvakidašnjom lepotom, nego je ona uvek i lepo odevena, sa puno stila i ukusa. "Pokažete li mi bilo koju sliku s crvenog tepiha, najseksipilnija žena uvek je ona koja deluje kao da je provela dan na plaži i preobukla se u automobilu", kaže Kris Mek Milan stilista "Allurea", misleći na Kameron Dijaz..Ova američka glumica odevena je najčešće u traperice i obične potkošulje koje kombinuje s rokerskim jaknama ili vestama-tunikama, dugačkim ogrlicama i, naravno, svojim neizbežnim osmehom. Upravo takvu kombinaciju imala je i u filmu "Nebo boje vanile". U SAD-u je redovno proglašavaju jednom od najbolje odevenih žena. Kupuje po buticima, uglavnom odeću nepoznatih mladih autora, spaja skupo i jeftino i pritom uvek izgleda - savršeno. U filmu "Čarlijevi anđeli" pokazala je i svoj modni senzibilitet. Sama je, naime, birala odeću kako bi ostala dosledna svom stilu. Sredinom 2006. je svoj zaštitni znak - plavu kosu obojala u crno, što je modna kritika loše ocenila. Iako je većina muškaraca smatra jednom od najlepših holivudskih glumica, nezadovoljna je svojom figurom i pati za impresivnijom i bujnijom stražnjicom. "Tako bih volela da imam veću guzu, zato vežbam svaki dan", rekla je Kameron za magazin "Elle". Iako je prešla tridesetu, kaže da se oseća kao dvadesetogodišnjakinja, pa se tako i odeva.

Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz publikacije "Velike dive, zavodnice i seks simboli 20.veka - sto lepotica za sto godina". Knjigu možete poručiti putem sledećih kontakata - PAUN PRESS, Palmira Toljatija 5/1. 11 070 Novi Beograd, tel. 011 260 10 96, 064 275 13 15, e-mail: izdavastvo@paunpress.com)


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.