NavMenu

CTPark Beograd Zapad u potpunosti izdat u zakup klijentima - U februaru počinje izgradnja najvećeg logističkog centra u Srbiji

Izvor: Promo Utorak, 31.12.2019. 09:56
Komentari
Podeli
CTPark Beograd ZapadCTPark Beograd Zapad
CTPark Beograd Zapad ostvario je popunjenost od 100%, nakon što su Emmezeta, Phoenix Pharma i Sika zakupili skladišni prostor u ovom industrijskom parku.

Izgradnju CTParka Beograd Zapad kompanija CTP započela je u februaru 2019. U julu iste godine razvoj drugog objekta u ovom parku je završen i isporučeno je dodatnih 13.000 m2 skladišnog prostora, u koje je uloženo oko 5 mil EUR. Izgradnja je završena u rekordnom roku, a Srbija je dobila logistički centar visokog kvaliteta. Projekat je vodio iskusni projekt menadžer kompanije CTP – Laza Kovačević. Ovaj industrijski park dodat je već postojećem portfoliju na ovom tržištu na koje je CTP ušao 2017. godine. Kupoviniom logističkog centra kompanije Phoenix, CTP je priključio novih 10.200 m2 svom međunarodnom portfoliju.

Vrednost novog skladišnog prostora prepoznata je u veoma kratkom roku, što dokazuje i stopostotna popunjenost od strane novih zakupaca - kompanija Phoenix Pharma, Emmezeta i Sika.

Tokom 2020. očekuje se i početak izgradnje najvećeg industrijskog parka u Srbiji - CTParka Beograd Sever. CTP je od kompanije IKEA kupio 15,3 hektara zemlje, sa mogućnošću razvoja jednog od najvećeg industrijskog parka u Srbiji. Zemljište se nalazi u Novim Banovcima, odmah do auto-puta A1, strateški je pozicionirano između dva najveća grada u Srbiji, Beograda i Novog Sada, dok je od centra Beograda udaljeno svega 20 kilometara. Imaće i odličnu povezanost sa Zagrebom, Budimpeštom i Temišvarom.

CTPark Beograd SeverCTPark Beograd Sever
U okviru najvećeg logističko-distribudtivnog centra biće izgrađene tri odvojene zgrade (NBC1, NBC2 i NBC3), sa više od 70.000 m2 modernog industrijskog prostora klase A. U februaru se očekuje izgradnja objekta NBC2, koji će budućim zakupcima biti dostupan u trećem kvartalu 2020.

Vlatko Đuriček, generalni direktor kompanije CTP za Srbiju, potvrdio je planove za buduće proširenje u Srbiji.

- Imamo snažne namere za dalji razvoj u Srbiji, naročito za tekuće projekte u Kragujevcu - CTPark Kragujevac, Novom Sadu - CTPark Novi Sad i Beogradu – CTPark Beograd Zapad u Šimanovicma. Ponosni smo što možemo da najavimo da ćemo u 2020. godini započeti izgradnju najvećeg industrijskog parka u Srbiji - CTParka Beograd Sever. Novi logističko-distributivni centar sastojaće se od tri odvojene zgrade i imaće više od 70.000 m2 modernog skladišnog prstora, klase A. Dobili smo sve neophodne dozvole, pa u februaru krećemo sa izgradnjom objekta NBC2 – rekao je Đuriček.

Vlatko ĐuričekVlatko Đuriček
Kako je istakao, posebnu atraktivnost CTParka Beograd Sever predstavlja njegova lokacija u Novim Banovcima, odmah uz auto-put A1.

- Naš novi logistički centar biće strateški pozicioniran između Beograda i Novog Sada. Lokacija pored raskrsnice Novi Banovci omogućava jednostavan pristup auto-putevima, što je veoma važno za buduće investitore. Takođe, važna prednost je i odlična povezanost sa gradovima zemalja regiona - Budimpeštom, Temišvarom i Zagrebom – istakao je Đuriček.

Pozvao je sve domaće i inostrane investitore da sarađuju sa kompanijom CTP.

- Svim svojim klijentima nudimo moderne logističke prostore premijum klase A, na strateškim pozicijama. Pored toga, pošto poslujemo u nekoliko zemalja i imamo više industrijskih parkova, klijentima nudimo i fleksibilnost u slučaju povećanja, odnosno smanjenja obima posla – rekao je Vlatko Đuriček.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.