NavMenu

Na Divčibarama otvoren hotel Crni vrh - Završetak sportske dvorane sa pet terena najavljen za 2020. godinu

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.12.2019. 18:22
Komentari
Podeli
Novi hotel (Foto: Hotel Crni vrh)Novi hotel
Na Divčibarama je otvoren novoizgrađeni hotel Crni vrh, prvi luksuzni turističko-sportski kompleks na toj planini koji su izgradili košarkaš Miloš Teodosić i njegov brat Jovan, o čemu je eKapija već pisala. Vrednost investicije iznosi 7,8 mil EUR.

Hotel Crni vrh kategorizovan je sa četiri zvezdice, sagrađan na tri nivoa i raspolaže sa 111 soba i apartmana. Smešten je u mirnom okruženju borove šume, a celokupan kompleks se prostire na 2,2 hektara zemljišta.

U njemu je zaposleno 80 radnika, a sadrži velnes i spa-centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž-bar, kao i igraonicu za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportista različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Jedna od soba (Foto: Hotel Crni vrh)Jedna od soba

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Izbor prirodnog materijala – bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotelu pomaže da se što bolje uklopi u planinski ambijent koji ga okružuje.

Otvaranju hotela prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Vučić je poručio da će država još više pomagati domaćim investitorima koji su zaradili novac u svetu i hoće da ga ulože u Srbiju. Zahvalio Milošu i Jovanu Teodosiću na ulaganju vrednom 7,8 mil EUR, koje će doći i do 10 mil EUR.

- Hoću da se zahvalim na tome što su uložili ogroman novac, naporno su radili, zaradili i uložili u Srbiju. Toliko sam zahvalan i ponosan na ovu porodicu što je ovo učinila za svoju zemlju. Mogli su da ulože bilo gde u svetu, ali su se odlučili za svoju zemlju - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će biti urađen i put od Krčmara do Divčibara i da će se stizati za samo sat vremena do tog centra, kao i da će se uraditi potrebna infrastruktura, vodovod i kanalizacija preko Kancelarije za javna ulaganja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.