NavMenu

Aerodrom Nikola Tesla prvi put dočekao šestomilionitog putnika u godini

Izvor: eKapija Nedelja, 22.12.2019. 18:15
Komentari
Podeli
Jirži Marek, Danijela Janković i Fransoa BerizoJirži Marek, Danijela Janković i Fransoa Berizo
Aerodrom Nikola Tesla Beograd dočekao je danas, prvi put od otvaranja, svog šestomilionitog putnika u tekućoj godini. Jubilarna putnica je Danijela Janković, koja je putovala letom nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia (Er Srbija) za Skoplje.

Putnicu su na aerodromskom Terminalu 2 dočekali generalni direktor kompanije Belgrade Airport, Fransoa Berizo, i direktor za komercijalu i strategiju avio-kompanije Air Serbia, Jirži Marek, koji su uručili vredan poklon - dve povratne avionske karte u poslovnoj klasi za Njujork.

- Do sada najbolji rezultat od šest miliona putnika postignut je u najvećoj meri zahvaljujući otvaranju čak 10 novih linija avio-kompanije Er Srbija, zatim novim letovima za Pariz avio-kompanija Air France i ASL Airlines, liniji avio-kompanije Wizz Air za Lion, kao i veoma uspešnoj čarter sezoni - izjavio je Berizo, navodi se u saopštenju kompanije,


Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kojim već godinu dana upravlja kompanija Belgrade Airport pod koncesionim ugovorom, u prvih devet meseci ove godine je zabeležio blizu 4,75 miliona putnika, što je rast od od 7,8% u odnosu na isti period prošle godine. Samo tokom trećeg kvartala, broj putnika na aerodromu je porastao 9,3% u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom 2018. godine, beogradski aerodrom je opslužio 5.641.105 putnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.