NavMenu

Novi "stanari" u industrijskoj zoni "Šepak" u Loznici - u toku rekonstrukcija magistralnog puta ka Valjevu

Izvor: eKapija Petak, 13.11.2009. 15:05
Komentari
Podeli

Ljiljana NikolićLjiljana Nikolić

Preduzeća "Radaljac company" i "Ingrad" novi su članovi industrijske zone "Šepak" u Loznici. Time je prodat jedan od ukupno 32 ha te zone koliko Grad Loznica ima.

- Za infrastrukturno opremanje zone "Šepak" do sad je uloženo oko 100 miliona dinara. Tamo odavno posluje italijanska kompanija "Golden lady" i poučene njenim pozitivnim poslovnim iskustvom mnoge kompanije iz Italije su trenutno zainteresovane za investiranje u naš grad - rekla je za "eKapiju" Ljiljana Nikolić, rukovodilac odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

S obzirom na to da se u blizini zone nalaze izuzetno posećene turističke destinacije Banja Koviljača i Tršić, i da Loznica računa na priliv novčanih sredstava u budžet od turizma, naša sagovornica navodi da se očekuje dolazak investitora iz prehrambene, tekstilne i ostalih grana lake industrije čijim radom je smanjen rizik od zagađenja i narušavanja životne sredine.

Zona je isparcelisana na 32 jedinice, kompletno je infrastruktuno opremljena uključujući i gasovod, a postoji mogućnost da se proširi i na 82 ha.

Ljiljana NikolićLjiljana Nikolić
(Industrijska zona "Šepak")

Trenutno su u toku radovi na izgradnji Ulice Republike Srpske, koja će predstavljati prilaz zoni i spojiti je sa granicom ka Bosni.

Uporedo sa tim infrastrukturnim radom, odvija se i rekonstrukcija magistralnog puta od Loznice prema Valjevu, u dužini od 3,5 kilometra. U taj projekat biće uloženo oko 2 mil EUR, a biće realizovan uz podršku Ministarstva za Nacionalni investicioni plan, nepovratnim sredstvima Evropske investicione banke i gradskog budžeta u iznosu od 15% vrednosti posla.

Rekonstrukcijom magistralnog puta Loznica-Valjevo gradska vlast se, osim podizanja kvaliteta života sugrađana, nada i da će privući više investitora ne samo u industrijsku zonu "Šepak", već i u poslovno-stambenu zonu koja se nalazi na 500 m od centra grada i prostire se na 20 ha.

Na raspolaganju je ostalo još 17 ha, jer je na 3 ha, pored ostalog, izgrađen gradski bazen u koji je uloženo oko 1 mil EUR, duhovni centar sa crkvom i obdanište.

Ljiljana NikolićLjiljana Nikolić

- Ta zona bi mogla da bude privlačna za investitore iz oblasti komercijalnih delatnosti, tržnih i sportsko-rekreativnih centara. Nadamo se i da će građevinski preduzimači koji sad otkupljuju kuće po centru grada, preseliti svoj posao u ovu zonu, čiji je veliki deo namenjen i stambenoj gradnji – dodala je šefica kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Loznice.

Grad trenutno ima oko 11.500 nezaposlenih stanovnika koji bi predstavljali izuzetan lokalni radni potencijal za investitore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.