NavMenu

U oktobru izdato 2.433 građevinskih dozvola, rast 8,8% u odnosu na isti mesec 2018.

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 16.12.2019. 13:09
Komentari
Podeli
(Foto: chaiyapruek youprasert/shutterstock.com)
U srbiji je u oktobru 2019. godine izdato 2.433 građevinskih dozvola, što je za 8,8% više nego u istom mesecu prošle godine, prema prethodnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, pri čemu je predviđena vrednosti radova skočila za 119%.

Posmatrano prema vrsti građevina, u oktobru je izdato 79,8% dozvola za zgrade i 20,2% za ostale građevine.

Kada je reč samo o zgradama, 73,7% se odnosi na stambene, a 26,3% na nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (64,4%).

Prema dozvolama izdatim u oktobru 2019, prijavljena je izgradnja 2.362 stana, s prosečnom površinom od 80,1 m2.
Od ukupnog broja, 9,8% stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, prosečne površine 141,9 m2, a 88,4% u zgradama sa tri stana i više, a njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 71,7 m2.

Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Severnobanatskoj oblasti, 50,2% od predviđene vrednosti novogradnje, slede Beogradska oblast (15,8%), Pomoravska oblast (5,5%), Podunavska oblast (5,1%) i Južnobačka oblast (4,6%), dok se učešća ostalih oblasti kreću do 3,2%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.