NavMenu

Sombor postavlja digitalnu bazu investicionih lokacija na platformi GeoSrbija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.12.2019. 10:30
Komentari
Podeli
Industrijska zona blok XVII (Foto: Print screen)Industrijska zona blok XVII
Na digitalnoj platformi GeoSrbija Sombor je uz podršku Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), Razvojne Agencije Vojvodine (RAV) i Švedske razvojne agencije (SIDA) započeo sa izgradnjom digitalne baze investicionih lokacija.

Izrada i postavljanje digitalnih investicionih lokacija je rezultat aktivnosti na projektu "Unapređenje poslovne klime u Srbiji" koja za cilj ima uspostavljanje modela za budući Nacionalni registar investicionih lokacija. Pomenuti registar će doprineti privlačenju investitora i, samim tim, ekonomskom razvoju lokalnih zajednica Autonomne Pokrajine Vojvodine i Republike Srbije, navodi se na gradskom sajtu.

- U trenutnoj fazi projekta, osnovni cilj je popisati postojeće investicione lokacije u Somboru, sakupiti dostupne podatke i sagledati elemente strategija razvoja jedinica lokalnih samouprava u smislu privlačenja investitora. Krajnji cilj projekta je da ostvari uniformisanost investicionih lokacija u što većem broju lokalnih samouprava i tako omogući bolji uvid u investicione potencijale gradova i opština na teritoriji cele države - dodaje se.

Pored uspostavljanja jedinstvenog modela, jedan od glavnih ciljeva jeste i izgradnja mehanizama za redovno izveštavanje, čime se postiže ažurnost i održivost registra. Na ovaj način, digitalna platforma postaće alat za svakodnevni rad i promociju investicionih potencijala jedinica lokalne samouprave, ali i sredstvo njihovog umrežavanje i povezivanja sa pokrajinskim i republičkim institucijama.


Pored Sombora, u izradi digitalne platforme investicionih lokacija, u prvoj fazi učestvuju još i Zrenjanin, Vranje, Požarevac, Pirot, Knjaževac, Ćuprija, Čačak, Bor, Arilje i Valjevo.

Portal GeoSrbije je dostupan na adresi: a3.geosrbija.rs
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.