NavMenu

Raspisan tender za glavni projekat novog mosta u Banjaluci, najvećeg u gradu

Izvor: eKapija Sreda, 11.12.2019. 13:21
Komentari
Podeli
Prvonagrađeno idejno rešenje budućeg mosta u DocuPrvonagrađeno idejno rešenje budućeg mosta u Docu
Grad Banjaluka raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za novi most u Docu, u okviru priprema za gradnju ovog objekta.

Ovo je prvi korak u realizaciji ovog projekta, posle nedavnog izbora idejnog rešenja budućeg najvećeg gradskog mosta u Banjaluci.

Prema podacima Odeljenja za saobraćaj i puteve, nabavkom se traži izrada idejnog projekta na potesu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, kao i izrada glavnog projekta kolskog mosta.

- Reč je o kapitalnom projektu koji bi trebalo da se realizuje u pet faza – rekao je načelnik ovog odeljenja Slaviša Sandić i dodao da će, u okviru ovog procesa, biti pokrenuta i izmena regulacionog plana ovog područja.

Prema njegovim rečima, prva faza ovog projekta je izgradnja kolskog mosta čija gradnja bi trebalo da počne naredne jeseni. Međutim, pre ulaska u radove na konstrukciji budućeg mosta, biće izgrađena saobraćajnica ispod Kastela, odnosno nastavak Bulevara cara Dušana.


Kako je planirano, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potesu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita.

- Na osnovu idejnog rešenja, biće građen i pešački most iznad kolskog mosta koji praktično ide sa platoa od Tržnice pa do platoa ispred Pravnog fakulteta, ali on će se raditi u kasnijim fazama realizacije projekta – naglašava Sandić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.