NavMenu

Kompaniji Gruner besplatno zemljište od 8.186 m2 u Vlasotincu za gradnju pogona koji će zaposliti 200 radnika

Izvor: Tanjug Utorak, 10.12.2019. 14:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)Ilustracija
Opštini Vlasotince dozvoljeno je da otuđi bez naknade plac vredan 10,3 miliona dinara, kao pomoć investitoru, firmi Gruner Serbian.

Ova firma će izgraditi proizvodni pogon i zaposli 200 radnika na neodređeno vreme, navedeno je u odluci Komisije za kontrolu državne pomoći.

Gruner Serbian, čije je sedište u Vlasotincu, za investiciju vrednu 1,5 mil EUR dobiće subvenciju u vidu besplatnog placa od 8.186 m2.

Prema planovima, Gruner će izgraditi pogon za proizvodnju metalnih delova - štancovanje, a za dobijenu subvenciju u zemljištu položiće bankarsku garanciju u trajanju od pet godina na iznos od 10,3 miliona, koliko je vrednost zemljišta procenila Poreska uprava.

Odluku o dozvoli državne pomoći, čiji je cilj regionalni razvoj u Vlasotincu, pratili su predlog zaključka Vlade Srbije, elaborat o opravdanosti, biznis plan, kao i odluka o saglasnosti opštine.

Kako se navodi, nemački Gruner je jedan od svetskih lidera u proizvodnji releja.

U Srbiji je u četiri investiciona ciklusa uložio 12,5 mil EUR i otvorio ukupno 530 radnih mesta.

Pretežna delatnost Gruner Serbian iz Vlasotinca je proizvodnja opreme za distribuciju električne energije i opreme za upravljanje električnom energijom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.