NavMenu

TABAKOVIĆ: Država je sposobna da upravlja Komercijalnom bankom

Izvor: Tanjug / Blic Nedelja, 08.12.2019. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Država je sposobna da upravlja Komercijalnom bankom, ocenila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković osam dana uoči isteka roka za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju najveće državne banke u Srbiji.

Ona je u intervjuu za Blic rekla da uspešnost banke ne zavisi od toga da li je privatna ili državna, već od stručnosti i posvećenosti menadžerskog tima i mehanizma kontrole.

- Od trenutka kada je država postala vlasnik 83% Komercijalne banke krajem novembra stekli su se uslovi da država pokaže koliko je odgovoran vlasnik. Ranije su mehanizmi ugovora bili takvi da država nikakvu odluku nije mogla da donese zbog veta stranih suvlasnika. Pa zar jedna nemačka banka KFW, koja je u vlasništvu države, nije dokaz da svakoj državi treba banka preko koje će sprovoditi svoje strateške projekte? - ističe Tabakovićeva.

Upitana da li bi prodala kompaniju za iznos koji ona može da zaradi za pet ili šest godina Tabaković kaže da to, naravno, ne bi učinila.

- Moja uloga kao guvernera je da pomognem državi kao akcionaru u procesu privatizacije, a ceneći reputaciju budućeg vlasnika i finasijsku stabilnost koju bi budući vlasnik trebalo da očuva - napominje ona.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.