NavMenu

Budimka ponovo pokreće proizvodnju na proleće 2020. - Novi vlasnici ulažu 5 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 04.12.2019. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/TinnitusDoll)
Ona narodna "treća sreća" potvrdila se i u slučaju nekadašnjeg giganta, požeškog prerađivača voća i povrća Budimka, koja je prodata upravo iz trećeg pokušaja. Budimku je kupila kompanija ITN grupa iz Kosjerića koja se između ostalog već bavi otkupom i preradom voća i povrća. Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima Budimke naći zaposlenje.

Tek što su kupili, novi vlasnici Budimke Vera i Dragan Marković sastali su se sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem, koji je istakao spremnost opštinskog rukovodstva da učini sve što je u njihovoj moći da se pogoni nekadašnjeg giganta što pre pokrenu.

- Fabrika želi da što u što kraćem roku osposobi proizvodnju. Oni ulažu oko 5 mil EUR i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti prvi koraci proizvodnje. Na sastanku je pored organa lokalne samouprave prisustvovala i ekipa iz Elektrodistribucije, kojа će u što kraćem roku osposobiti električnu energiju. Mi iz lokalne samouprave, kao i novi vlasnici, voljni smo da ostvarimo što bolje rezultate u svim segmentima - izjavio je Nikitović u videu objavljenom na sajtu Opštine.

Očito je da su svi voljni da što pre u Budimki pokrene proizvodnja, ali problem je što rokovi za investiranje i pokretanje pogona padaju u zimskom, što se slobodno za agrar može reći mrtvom periodu godine. Ipak svi akteri se nadaju da će se i to prevazići, te da će na tržište iz Budimke ponovo proizvodi krenuti u martu ili aprilu naredne godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.