NavMenu

Facebook će omogućiti prenos fotografija na Google

Izvor: Tanjug Utorak, 03.12.2019. 11:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ahmet Misirligul/shutterstock.com)Ilustracija
Korisnici koji na Facebook-u imaju dragocene fotografije i žele da imaju nad njima potpunu kontrolu, moći će ubuduće da ih lako presele na Google Photos, a kasnije i na druge klaud servise, prenosi portal Seebiz.

Ovaj potez Fejsbuka deo je inicijative Data Transfer Project u kojoj osim Zakerbergove kompanije učestvuju i Google, Apple, Microsoft i Twitter, a čiji je zajednički cilj da se olakša korisnicima kontrola nad podacima.

Projekat bi trebao da olakša i migraciju podataka među svim partnerima, dajući tako korisnicima slobodu u izboru pružaoca usluga pohrane podataka.

Za početak lako prenošenje slika s Facebook-a na Google-ove usluge aktivirano je od ove nedelje korisnicima u Irskoj, dok ce ostatak sveta istu mogućnost dobiti tokom sledeće godine.

U projekat su ugrađene sve potrebne sigurnosne mere kako bi do podataka mogli da dođu isključivo njihovi vlasnici, kao i zaštite od eventualnog gubitka podataka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.