NavMenu

Kineska kompanija CCECC zainteresovana za gradnju pruge Valjevo-Loznica

Izvor: eKapija Utorak, 03.12.2019. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kikovic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kompanije CCECC (China Civil Engineering and Construction Company) o mogućnostima saradnje na novim projektima u oblasti železnice.

Zorana Mihajlović je istakla da Srbija želi da bude privredno najbrže rastuća zemlja u regionu i stoga veliku pažnju posvećuje investicijama u oblasti transporta, gde modernizacija železnice ima posebno važno mesto.

Direktor Kancelarije za Balkan kompanije CCECC Sun Man naveo je da je ova kompanija specijalizovana za projekte u oblasti železnice i da je u Srbiji zainteresovana za projekat pruge Valjevo–Loznica.

Nadamo se da ćemo imati prilike da u okviru globalne inicijative "Jedan pojas, jedan put" učestvujemo u infrastrukturnim projektima u vašoj zemlji, poručio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.