NavMenu

Tokom 2019. godine Srbiju posetilo više od 3 miliona turista

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.12.2019. 15:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: zeljkodan/shutterstock.com)Ilustracija
U periodu januar - oktobar 2019. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 3.167.059 turista, što je za 6% više u odnosu na isti period 2018. godine, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Kako pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, od tog broja domaćih turista bilo je 1.588.895 (6% više u odnosu na period januar-oktobar 2018.) ili 50% od ukupnog broja gostiju, a inostranih 1.578.164 (7% više), odnosno 50% od ukupnog broja gostiju,

U prvih deset meseci ove godine ostvareno je ukupno 8.743.413 noćenja (što je za 6% više u odnosu na isti period prošle godine). Najveći broj noćenja u periodu januar-oktobar 2019. godine ostvarili su turisti iz BiH, zatim slede turisti iz Kine, Crne Gore, Turske, Rusije itd.

Inostrani turisti su najviše boravili u Beogradu, zatim slede Novi Sad, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Kopaonik… Domaći turisti najviše su boravili u Vrnjačkoj Banji, zatim slede Zlatibor, Sokobanja, Kopaonik, Beograd itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.