NavMenu

Prva sednica srpsko-grčkog Poslovnog Saveta u Atini

Izvor: eKapija Petak, 14.10.2005. 13:41
Komentari
Podeli


Nedavno osnovan Grčko-srpski Poslovni savet, koji se sastoji od 40 najznačajnihjih srpskih i grčkih kompanija, održaće svoju prvu sednicu u petak 21. oktobra u Atini. Sednici će prisustvovati predstavnici Grčke i Srpske vlade zajedno sa većim brojem biznismena, predstavnika firmi iz obe zemlje. Predsedavajući na sednici će biti zamenik ministra inostranih poslova Grčke - Evripidis Stylianidis, kao i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlade Srbije dr Milan Parivodić.

Na sednici će pored prezentacija, biti reči i o sistemu duplog oporezivanja, pravnoj zaštiti u Srbiji i drugim temama bitnim za jačanje poslovnih veza između grčkih i srpskih kompanija.

Symeon Tsomokos, predsednik grčkog dela Poslovnog saveta je rekao na konferenciji za novinare, da će sednici prisustvovati kako one grčke firme koje već investiraju u Srbiji, tako i oni koji još uvek nemaju saradnju sa srpskim firmama. On je naglasio da ovo nije konferencija koja će rešiti sva pitanja i sve probleme u srpsko-grčkim odnosima, ali će sigurno unaprediti ekonomsko-trgovinske odnose Grčke i Srbije.

Grčka je u vrhu liste najvećih investitora u oblasti bankarstva, telekomunikacija, naftne industrije, industrije šećera i cementa. Želja i cilj je, kako kaže Jasmina Hadžiabdić, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srbije, da 2006. bude među prvih pet investitora u Srbiji. Srpski deo Poslovnog saveta, dodaje ona, odlazi u Atinu da pokaže zašto Srbija može da bude centar za investicije iz Grčke.

Firma Jugoagent, Trayal korporacija, Turistička organizacija Srbije, Navip, Energoprojekt, Dijamant, Goša, Hemofarm, Kontinental banka, Galenika, Tigar, EFG Eurobank, Hellenic Petroleum, Piraeus Bank, Motorola, Sarakakis Group, Delta Ice cream, samo su neke od firmi koje će prisustvovati i koje će se predstaviti na ovom skupu.

Sledeća sednica će biti održana u Beogradu marta 2006.

M. Šćekić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.