NavMenu

Ada dobija Wellness centar na 3.100 m2 - U toku tender za izvođača radova

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.11.2019. 15:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By Sann von Mai/shutterstock.com)Ilustracija
Javno preduzeće za rekreaciju Adica iz Ade raspisalo je javnu nabavku za izgradnju Wellness centra, a rok za podnošenje ponuda je 16. decembar 2019.

Planirana bruto površina objekta je 3.132,95 m2, a kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, za potrebe izgradnje Wellness centra izrađen je Urbanistički projekat koji je usvojila komisija za planove, a projekat za građevinsku dozvolu je izrađen na osnovu projekta WELLNESS CENTRA koju je isprojektovao za potrebe naručioca projektant i arhitekta Czigany Ištvan, ZALA ART KFT iz Zalaegersega u Mađarskoj.

Odlukom Opštine Ada predviđena je izgradnja Wellnes Centra - kompleksa zatvorenih bazena u okviru sportskog rekreacionog centra Adica u Adi. Postojeći otvoreni bazeni, okruženi parkovskim površinama, sa svojim rekreativno-zabavnim i plivačkim bazenima leti privlače veliki broj gostiju – meštane kao i goste iz okolnih naselja.

- Lokacija novoprojektovanog objekta je predviđena u ulaznom delu postojećeg kompleksa "Adica", sa pešačkim prilazom sa postojećeg trga. Oko objekta je predviđeno parterno uređenje okoline, ekonomski prilaz objektu kao i parking prostor za potrebe gostiju - navodi se u dokumentaciji.

Više o tenderu možete pogledati OVDE.

U Wellnes Centru projektovano je korišćenje termalne vode sa velikom temperaturom, ostvarivanjem termalnog i porodičnog rekreativno-zabavnog sadržaja, koji radi preko cele godine, sa kapacitetom u isto vreme do 160 gostiju. Ukoliko se dogodi kvalifikacija termalne vode i u lekovitu vodu, unutrašnji sedeći bazen će biti za terapijsko lečenje.

Bazeni će u prvoj fazi raditi u obrtnom sistemu termalne vode, a u kasnijoj etapi, u slučaju lekovite vode, sedeći bazen će raditi u sistemu punjenja-pražnjenja, uz maksimalno poštovanje higijenskih zahteva.

Prilikom projektovanja je predviđena mogućnost dogradnje spoljnog bazena sa plivačkim izlazom iz zatvorenog dela tokom cele godine a planirani dečji bazen, sa radom samo u letnjem periodu, će biti lociran prema bašti postojećih bazena, sa vodomašinskim opsluživanjem iz projektovanog kompleksa. Tako će biti u zimskom periodu povećan i kapacitet do 240 osoba.

Projektom su predviđeni i prostor za odmaranje kao i prostorije za opsluživanje gostiju i za kasnije proširenje. Pri proračunu istovremenog kapaciteta uzeto je 0,4 osoba/m2 vodene površine, za koji se dodaje kapacitet ostalih uslužnih elemenata (na primer: sauna, prostorija za tretman sa vodenom parom - parno kupatilo, itd.).

Toplotna energija se obezbeđuje hlađenjem termalne vode, kao alternativna energija i sa iskorišćenjem otpadnih toplotih oticajnih voda pomoću termo pumpe. Pored toga se planira i proizvodnja električne energije pomoću termalne vode, eventualno proizvodnja energije pomoću geosonde.

Ima mogućnosti i za obezbeđenje električne energije iz solarnih kolektora kasnije već u toku korišćenja izgrađenog novog kompleksa.

I. M.
U blizini:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.