NavMenu

Izgrađena nova zgrada Radio-televizije Vojvodine vredna 3,2 milijarde dinara (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.11.2019. 12:33
Komentari
Podeli
Novi zgrada RTV (Foto: Pokrajinska vlada)Novi zgrada RTV
Danas je završena izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku, iz koje će i zvanično biti pušten radio-televizijski signal.

Reč je o investiciji vrednoj 3,2 milijarde dinara, koju su finansirale Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, kao jedan od zajedničkih infrastrukturnih projekata u AP Vojvodini.

Radovi na izgradnji nove zgrade pokrajinskog javnog servisa započeti su u avgustu 2017. godine rušenjem i uklanjanjm 26.879 kubnih metara ostataka zgrade srušene tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Kako se navodi, izgradnja je završena četiri i po meseca pre ugovorenih rokova.

Izrada projekta i realizacija tri faze izgradnje, kao i stručni nadzor, podrazumevali su najzahtevnije građevinske, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i instalacione radove, kao i završetak saobraćajnica oko objekta.


U toku je i nabavka opreme vredne 569 miliona dinara, koju takođe finansiraju Pokrajinska vlada i Ministarstvo kulture i informisanja, dok je sredstva za parterno uređenje i komunalno opremanje obezbedio Grad Novi Sad.

Nova zgrada RTV, u kojoj će raditi 1.500 zaposlenih, prostire se na 17.350 m2 bruto površine, a emitovaće se program na srpskom jeziku i 15 jezika nacionalnih manjina, navodi se na sajtu Pokrajinske Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.