NavMenu

Izgrađena nova zgrada Radio-televizije Vojvodine vredna 3,2 milijarde dinara (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.11.2019. 12:33
Komentari
Podeli
Novi zgrada RTV (Foto: Pokrajinska vlada)Novi zgrada RTV
Danas je završena izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku, iz koje će i zvanično biti pušten radio-televizijski signal.

Reč je o investiciji vrednoj 3,2 milijarde dinara, koju su finansirale Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, kao jedan od zajedničkih infrastrukturnih projekata u AP Vojvodini.

Radovi na izgradnji nove zgrade pokrajinskog javnog servisa započeti su u avgustu 2017. godine rušenjem i uklanjanjm 26.879 kubnih metara ostataka zgrade srušene tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Kako se navodi, izgradnja je završena četiri i po meseca pre ugovorenih rokova.

Izrada projekta i realizacija tri faze izgradnje, kao i stručni nadzor, podrazumevali su najzahtevnije građevinske, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i instalacione radove, kao i završetak saobraćajnica oko objekta.


U toku je i nabavka opreme vredne 569 miliona dinara, koju takođe finansiraju Pokrajinska vlada i Ministarstvo kulture i informisanja, dok je sredstva za parterno uređenje i komunalno opremanje obezbedio Grad Novi Sad.

Nova zgrada RTV, u kojoj će raditi 1.500 zaposlenih, prostire se na 17.350 m2 bruto površine, a emitovaće se program na srpskom jeziku i 15 jezika nacionalnih manjina, navodi se na sajtu Pokrajinske Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.