NavMenu

Inovativna Zoya kozmetika osvojila srpsko tržište - Piling sa vitaminom C uskoro i u EU

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.11.2019. 11:50
Komentari
Podeli
Vitamin C powder cleanserVitamin C powder cleanser
U poslednjih nekoliko godina tržište prirodnih proizvoda u Srbiji ubrzano se razvija i sve je više kvalitetnih i raznovrsnih proizvoda. Jedna takva proizvodnja odvija se Odžacima u okviru porodične zanatske radnje.

SZR Herbalia postoji već devet godina. U početku su se bavili proizvodnjom prirodnih sapuna, šampona, krema i dezodoransa. Pre tri godine počeli su da proizvode kozmetičke preparate za čišćenje i negu lica i tela, poput seruma za lice, micelarne vode i ulja, pilinga za telo i maski za lice pod robnom markom Zoja Zec.

- Ideja o prirodnoj kozmetici potekla je iz potrebe da osetljivoj koži, koja je veoma česta pojava u našem životnom okruženju, obezbedimo adekvatnu negu. Pored toga, u to vreme slični proizvodi nisu u većoj meri bili dostupni na našem tržištu. U okviru dm inkubatora razvijena je linija proizvoda pod nazivom Zoya, koja trenutno obuhvata dva proizvoda: Vitamin C powder cleanser (piling za lice) i eye serum (serum za predeo oko očiju) - kaže za eKapiju Katarina Zec.

Dodaje da su unapredili postojeću recepturu u tehnološkom smislu, usavršili proizvode i počeli da primenjuju novu tehnologiju, koju koriste i u proizvodnji drugih proizvoda iz asortimana.

Ipak, konkurencija na kozmetičkom tržištu veoma je velika. Iz tog razloga u narednom periodu planiraju da se dodatno angažuju na promociji proizvoda.

- Od naših proizvoda trenutno je najpodavaniji pomenuti piling za lice. U pitanju je inovativni proizvod u obliku praha, koji rešava problem nestabilnosti vitamina C u kozmetičkim preparatima, jer se aktivira tek kada dođe u dodir sa vodom. Na taj način koža iskoristi vitamin C pre nego što dođe do njegove oksidacije, odnosno raspada - objašnjava sagovornica.

Serum za predeo oko očijuSerum za predeo oko očiju


Sirovine nabavljaju pretežno u Srbiji, ali i inostranstvu, ukoliko nisu dostupne na našem tržištu. Kako kaže Katarina, kvalitetne 100% prirodne, organske i veganske sirovine su lako dostupne, ali je njihova cena znatno viša od sintetičkih sirovina.

Navodi da je kod prirodnih proizvoda najbitnija svežina i održivost, što je ujedno i najveći izazov u njihovoj proizvodnji, jer je upotreba konzervanasa ograničena.

- Osim toga, formulacije su uglavnom jednostavne i efekat proizvoda se bazira na prirodnim svojstvima samih sirovina. Zabluda može postojati po pitanju ovih svojstava, jer se u javno dostupnim izvorima saznanja, poput interneta, nekim sirovinama pripisuju nerealna, često čudotvorna dejstva. Međutim to nije u direktnoj vezi sa proizvođačima i prodavcima, jer oni samo koriste potražnju koja postoji za nekim sastojkom koji je trenutno u trendu - napominje Katarina Zec.

Kada je reč o planovima za budućnost, ljubitelje priodne kozmetike očekuje nekoliko novih prahova koji se aktiviraju u dodiru sa vodom, po uzoru na piling za lice sa vitaminom C, a Herbalia trenutno priprema i dokumentaciju za izvoz u EU.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.