NavMenu

ITN Group iz Kosjerića kupio Budimku - Početna ulaganja 5 mil EUR

Izvor: RTS/eKapija Sreda, 20.11.2019. 12:06
Komentari
Podeli
Požeška Budimka je prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji ITN Group iz Kosjerića koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i smrznutim povrćem.

Direktorka i suvlasnica ITN-a, Vera Marković rekla je za RTS da su planirane investicije preko 5 mil EUR, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

- Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99% - rekla je Markovićeva.

Istakla je da se proizviodni program Budimke oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike u Kosjeriću.

Za kupovinu Budimke u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije.

Podsetimo, ovo je bila treća prodaja Budimke. Imovina Budimke je ponuđena u dve celine – sedište fabrike sa pratećim objektima i parcelama u Požegi i farma za tov junadi u selu Zdravčići. Početna cena celine u Požegi iznosila je 212.748.489, a u Zdravčićima 11.696.845 dinara.

Na prvom javnom nadmetanju u junu za početne cene bile su određene sume od nešto manje od 532 miliona dinara (za kompleks u Požegi) i skoro 30 miliona dinara (za tovilište). U septembru početne cene bile su 372.309.856, odnosno 20.469.479 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.