NavMenu

Putevi Srbije pripremaju skupu i složenu sanaciju klizišta na putu Beograd-Obrenovac

Izvor: Beta Ponedeljak, 18.11.2019. 15:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By springtime78 / shutterstock.com)Ilustracija
Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je započelo izradu nove projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta kod Umke i u Dubokom na putu Beograd-Obrenovac.

Zasad nema nagoveštaja da li će se taj put izmestiti ili će biti proširen zbog preopterećenja saobraćajem.

- Kompletna sanacija klizišta Umka i Duboko je veoma obiman i složen posao, ne samo zbog strukture klizišta i terena, već i jer je taj put saobraćajno veoma opterećen - rekli su agenciji Beta u tom preduzeću.

Saobraćaj dodatno koče česte popravke zbog klizišta na kojem je taj put koji ima samo dve kolovozne trake, a zastoji su skoro svakodnevni od kada je povezan s novim auto-putem Obrenovac-Čačak "Miloš Veliki".

Hiljadama đaka i zaposlenih koji iz Obrenovca i okoline svakodnevno putuju za Beograd, udvostručilo se vreme putovanja zbog kilometarskih kolona.

Da bi izbegli gužvu, ček i međugradski "ekspres autobusi" od puštanja u saobraćaj "Miloša Velikog" zaobilaze put Beograd-Umka i voze starim obrenovačkim drumom pored obale Save, s kojeg je saobraćaj "pobegao" decenijama ranije, kada je izgrađen deo "brzog put" od Beograda do Umke.

U Putevima Srbije su istakli da je za sanaciju puta kod Umke i Dubokog "potrebno, pre svega, obezbediti značajna finansijska sredstva i izraditi svu neophodnu projektno-tehničku dokumentaciju".

Zato se, kako su naveli, radi sigurnosti i bezbednosti učesnika u saobraćaju, shodno godišnjim sredstvima, redovno plaća sanacija klizišta.

- Praktično, na klizištu se izvode radovi svaka dva do tri meseca, shodno građevinskoj sezoni - kažu u tom preduzeću.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije očekuju da će se put Obrenovac - Umka rastereti kada se završi deonica auto-puta od Obrenovca do Surčina koja će deo sobraćaja s auto-puta "Miloš Veliki" "odvući" ka "Koridoru 10", te vozila više neće nužno ići samo ka Beogradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.