NavMenu

Kompanija Qantas uspešno obavila najduži neprekidan let u istoriji

Izvor: eKapija Petak, 15.11.2019. 17:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Australijska vazduhoplovna kompanija Qantas uspešno je obavila najduži neprekidni komercijalni let u istoriji, prevalivši 17.800 kilometara od Londona do Sidneja za 19 sati i 19 minuta.

Avion na probnom letu London-Sidnej, Boing 787 Drimlajner, prevozio je 50 putnika i preostalo mu je goriva za otprilike još sat vremena i 45 minuta leta, kada se prizemljio na aerodromu u najvećem gradu u Australiji, izveštava Rojters.

Sa londonskog aerodroma Heathrow (Hitrou) avion je poleteo u četvrtak ujutro u 6 časova. Na ovom senzacionalnom letu putnici su imali priliku da dožive dva izlaska sunca.

Ovo je drugi put u istoriji da je Qantas putničkim avionom na neprekidnom letu prevalio razdaljinu London-Sidnej, budući da je 1989. godine Boingom 747-400 preleteo put između dva grada za više od 20 sati.

Qantas je počeo da leti između Londona i Sidneja 1947. godine, i tada je bilo potrebno pet dana za taj put koji je uključivao šest usputnih sletanja.

Prošle godine, australijski avio-prevoznik je pokrenuo liniju Pert-London, jedini direktan let između Australije i Evrope, za koji je potrebno 17 sati leta, a prošlog meseca je uspešno obavio još jedan od najdužih neprekidnih komercijalnih letova na liniji Njujork-Sidnej, gde je razdaljinu od 16.200 kilometara prešao za 19 sati i 16 minuta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.