NavMenu

U planu novo lučko područje na teritoriji Grada Beograda

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.11.2019. 14:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije o transportu naftnih derivata rečnim saobraćajem i zakonskoj regulativi koja uređuje ovu oblast. Udruženje naftnih kompanija Srbije je u cilju povećanja skladišnih kapaciteta za pretovar naftnih derivata, između ostalog, predložilo utvrđivanje novog lučkog područja na teritoriji Grada Beograda.

Kako se navodi na sajtu Vlade, to mera koju je Ministarstvo već predvidelo u svojim planovima razvoja vodnog saobraćaja, pored planiranih ulaganja u povećanje kapaciteta luka na Dunavu i Savi.

Mihajlović je istakla da je Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, donetim 2010. godine, kao i kasnijim izmenama ovog zakona, adekvatno uređena oblast transporta i pretovara naftnih derivata na rekama.

- Prilikom donošenja propisa vodilo se računa o tome da se ostavi dovoljno vremena naftnim kompanijama da usklade svoje poslovanje sa zakonom, a na njima je da ispoštuju svoje zakonske obaveze - rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da resorno ministarstvo ne razmatra mogućnost produžavanja roka za usaglašavanje naftnih kompanija sa ovim zakonom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.