NavMenu

Cena gasa ostaje ista tokom cele grejne sezone - U planu nove investicije i širenje gasovodne mreže

Izvor: Tanjug Utorak, 12.11.2019. 18:54
Komentari
Podeli
Banatski Dvor (Foto: bibiphoto/shutterstock)Banatski Dvor
Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na potencijalne probleme, a cena gasa će biti stabilna i neće se menjati u ovoj grejnoj sezoni, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prilikom potpisivanja ugovora o gasifikaciji Kraljeva, Kragujevca i Zrenjanina.

Kako se navodi u saopštenju Srbijagasa, Bajatović je rekao da su preduzeo sve mere u vezi sa sigurnim snabdevanjem gasom, čak i u slučaju da dođe do problema sa njegovom isporukom preko teritorije Ukrajine.

- Srbijagas je u saradnji sa Vladom Srbije preduzeo sve mere da obezbedi dodatne količine gasa, pre svega iz Baumgartena, tako da će Podzemno skladište u Banatskom Dvoru do kraja ove godine, umesto sa 450 miliona kubika, biti napunjeno sa dodatnih 100 miliona tj. sa ukupno 550 miliona kubika - naveo je Bajatović.

Kako je dodao, za potrošače je dobro što se privodi kraju izgradnja magistralnog gasovoda od bugarske do mađarske granice, i što su počeli radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru, a gradiće se još jedno skladište u Itebeju.


Iduće godine Srbija će započeti i nove interkonekcije, pre svega, izgradnju gasovoda Niš - Dimitrovgrad - Sofija, kao i pripremu dokumentacije i planova za gasovod Beograd – Banjaluka, i za realizaciju interkonekcije prema Rumuniji.

Bajatović je najavio i širenje gasovodne mreže prema Valjevu, Leskovcu, Vranju, Gadžinom Hanu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.