NavMenu

Počinje izgradnja Industrijskog parka u zoni Zmič kod Paraćina

Izvor: eKapija Utorak, 12.11.2019. 15:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Paraćin obezbedila je sredstva za izgradnju Industrijskog parka u zoni Zmič za potrebe švedske kompanije Rimaster, koja će u paraćinskoj industrijskoj zoni proizvoditi električne sisteme i kablovske setove za specijalna vozila i teške građevinske mašine.

- Izgradnja Industrijskog parka bila je uslov da bi investicija švedskog Rimastera bila realizovana upravo u opštini Paraćin. Objekat je u izgradnji, opština je obezbedila sredstva za to, a Industrijski park biće završen na proleće sledeće godine navodi se na sajtu Opštine, a za izvođače radova na tenderu su izabrane kompanije Grading iz Paraćina kao nosilac posla i Technosector iz Kragujevca.

Inače, švedska kompanije Rimaster već posluje u Paraćinu i zapošljava stotinak radnika, a prema najavama, u narednom periodu, u više faza, uposliće do hiljadu ljudi.

U Industrijskoj zoni Zmič trenutno je u fazi izgradnje još nekoliko poslovno proizvodnih objekata, još 6 investitora čeka građevinske dozvole, kako bi počeli izgradnju svojih objekata, a još dva kupca čekaju preparcelaciju zemljišta u blokovima koji su već opremljeni infrastrukturom.

- U ovom trenutku opština Paraćin ima izgrađenu infrastrukturu za novi blok parcela, a ono što će biti potrebno u budućnosti su novi kapaciteti, u pogledu električne energije - navodi se na sajtu Opštine.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.