NavMenu

"Transport i logistika: Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu" - Novo izdanje Tematskog biltena 26. novembra na eKapiji

Izvor: eKapija Utorak, 12.11.2019. 13:04
Komentari
Podeli
Prethodnog vikenda u Srbiji je otvorena i poslednja deonica Koridora 10 i to je samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji će značajno uticati na poslovanje špediterskih i logističkih kompanija u Srbiji. Takođe, u Ohridu je između Srbije, Albanije i Severne Makedonije postignut dogovor o putovanju između zemalja samo sa ličnom kartom, uvođenju zajedničkih radnih dozvola, kao i brzom protoku roba.

Kako je najavljeno, slobodan i brz protok roba će se podstaći kroz uvođenje 24-časovnog radnog vremena svih inspekcijskih službi sa akcentom na fitosanitarnu i veterinarsku inspekciju. Planirano je i objedinjavanje i formiranje zajedničkog paketa dokumentacije potrebne za tranzit roba u okviru zemalja članica.

Očekuje se da će uspostavljanje takozvanog "Mini Šengena" pozitivno uticati na sektore transporta i logistike. Naročito ako se uzme u obzir izjava Simona Elisa, programskog lidera Svetske banke za Zapadni Balkan, koji je rekao da ovaj region trenutno trguje 34% manje od svojih mogućnosti. On je na nedavno održanom panelu posvećenom transportu, infrastrukturi i boljoj povezanosti zemalja Jugoistočne Evrope rekao kako su regionu Zapadnog Balkana neophodna i modernizacija institucija, investicije u ljude i koordinacija nacionalnih strategija transporta.

Ovo su samo neke novosti iz oblasti transporta, a koji su još projekti u toku i kakvi su potencijali za dalji razvoj otkrićemo u novom tematskom biltenu "Transport i logistika - Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu", koji eKapija priprema u saradnji sa Wiener Stadtische osiguranjem.

O aktuelnim projektima razgovaraćemo sa predstavnicima kompanija cargo-partner, Gebruder Weiss, Milšped i Transfera. Svoje proizvode, usluge, rešenja i projekte predstaviće i kompanije Eko Serbia, World transport overseas, SGS Beograd, Tahograf, Trigema, CTP Invest, KLP, Metal sistemi plus, Slobodna zona Pirot, California šped...

Tematski bilten "Transport i logistika - Brže, dalje i efikasnije po zemlji, vodi i vazduhu" biće objavljen 26. novembra 2019. godine i idealno je mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.