NavMenu

Deset kompanija iz Srbije predstavlja se na sajmu izvoza EXPO u Šangaju

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.11.2019. 13:24
Komentari
Podeli
Premijerka Ana Brnabić sa trojicom ministara na srpskom štanduPremijerka Ana Brnabić sa trojicom ministara na srpskom štandu
Deset kompanija iz Srbije predstavlja se kupcima iz Кine i celog sveta na ovogodišnjem Кineskom međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju.

Na sajmu je ukupno 3.000 kompanija, koje izlažu svoju ponudu na čak 400.000 m2 izložbenog prostora.

Na srpskom štandu najviše je prehrambenih firmi, koje proizvode predstavljaju pod sloganom "Arome čiste prirode" (Flavours of pure nature).

Na sajmu su, između ostalog, predstavljena kvalitetna srpska vina vinarija Toplički vinogradi i Fruškogorski vinogradi, mlečni proizvodi Mlekara Šabac, ali organski proizvodi od aronije firme Aronija Vita, pa i oni od tartufa koje proizvodi Damar Confit. Tu su i proizvodi kompanija Bahus, Den Juro Organic, ITN Group, Mambikon Agrar i PIP Novi Sad.


Zainteresovanost kineskog tržišta za srpske proizvode raste, a među onima koji su našli kupce i na dalekom istoku su i srpska vina, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Čak 11 vinarija i tri destilerije će predstavljati Srbiju na sajmu Pro Vine, koji počinje 12. novembra, takođe, u Šangaju.

Delegaciju Srbije u višednevnoj poseti Кini predvodi premijerka Ana Brnabić. Posetila je štand Srbije zajedno sa ministrima Aleksandrom Antić, Rasimom Ljajićem i Nenadom Popovićem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.