NavMenu

Toyota BEV - Ultrakompaktno vozilo namenjeno kratkim relacijama od 2020. u prodaji u Japanu

Izvor: eKapija Sreda, 06.11.2019. 18:16
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Admiral_Lebioda)
Toyota Motor Corporation (Toyota) predstavila je novi ultrakompaktni BEV (baterijsko električno vozilo) koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi FUTURE EXPO Salona automobila u Tokiju 2019. Plan je da prodaja ovog vozila počne u Japanu sledeće godine.

Sledeća generacija rešenja za mobilnost je osmišljena da pruža kretanje na kratkim relacijama uz ograničen negativan uticaj na okolinu, navodi se na sajtu Toyota car:

- Želimo da stvorimo rešenja za mobilnost, koja može da bude podrška sve starijem japanskom društvu i da pruži slobodu kretanja ljudima svih godina. Kroz ultrakompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogućava veću autonomiju, nego zauzima i manje prostora, stvara manje buke i ograničava negativan uticaj na okolinu - rekao je Akihiro Yanaka, direktor razvoja.


Dodaje se da je ultrakompaktni BEV s dva sedišta posebno oblikovan, kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju redovne i kratke vožnje, pre svega starije osobe, novi vozači ili poslovni ljudi. Ima domet od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dostići najveću brzinu od 60 km/h, a odlikuje ga izuzetno mali poluprečnik okretanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.