NavMenu

Razvojni fond Vojvodine pripremio 13 novih kredita za poljoprivrednike, pravna lica i preduzetnike

Izvor: Agroklub Utorak, 05.11.2019. 15:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Family Business/shutterstock.com)Ilustracija
Da bi unapredili proizvodnju poljoprivrednika u Razvojnom fondu Vojvodine pripremili su nove kreditne linije namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Ukupno 13 kreditnih linija, sedam za poljoprivrednike i šest za pravna lica i preduzetnike, predstavili su u Rumi.

- Imamo jako dobru stručnu službu analitike, gde potencijalni korisnik kredita telefonski ili mejlom kontaktira naše koleginice i na osnovu podataka gazdinstva ili firme, naša služba im sve uradi za dan. Takođe dobiju i besplatnu preliminarnu analizu na osnovu koje se opredeljuju koju će visinu kredita uzeti. Služba analitike ih bukvalno vodi do zaključenja ugovora, tako da potencijalni korisnik kredita samo jednom dolazi u Novi Sad i to na potpisivanje ugovora - istakao je Dejan Slavujević iz odseka za marketing Razvojnog fonda Vojvodine.

U poslednjih godinu dana najveće je interesovanje za dugoročni investicioni kredit u poljoprivredi.

- Tim kreditom je obuhvaćeno sve, od nabavke nove i polovne mehanizacije, nabavke osnovnog stada, adaptacije objekata itd. Dugoročni krediti su na sedam godina, sa grejs periodom od dve godine. Kamatna stopa se kreće do 3%, što zavisi od kategorije razvijenosti opštine, da li postoji bankarska garancija ili hipoteka - dodao je Slavujević.


Zainteresovanim poljoprivrednicima je predstavljen i Konkurs za dugoročne kredite za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa namenjen fizičkim licima, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama. Krediti su do sedam godina sa grejs periodom do 24 meseca.

Poljoprivrednici su čuli i više informacija o uslovima za konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže, kao i konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.